Μισέλ Σαπέν: Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

DGEFP_2013_04_10_Journee mobilisation emploi Direccte et Pole emploi
DGEFP_2013_04_10_Journee mobilisation emploi Direccte et Pole emploi DGEFP/DICOM/CLEMENT MARTIN/SIPA PRESS

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε στο Politico πως οι εταίροι οφείλουν να δείξουν εμπιστοσύνη στην Αθήνα και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τόνισε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος

Συνέντευξη στο περιοδικό Politico παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της Ελλάδας ενώ αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό τόνισε πως "πρέπει να τον εμπιστευτούμε".

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ο Σαπέν επισήμανε ότι έχει μάθει να μην είναι "ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θα αντιμετωπίσουμε τη δεδομένη κατάσταση'.

ADVERTISING

Συγκρίνοντας το κλίμα των διαπραγματεύσεων την παρούσα χρονική στιγμή με εκείνο που επικρατούσε τους τρεις πρώτους μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σαπέν υπογράμμισε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος "στη διαδικασία, στον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες".

Ο ίδιος ωστόσο σημείωσε ότι οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν και να ενταθούν.

Ο Μισέλ Σαπέν αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κατατεθεί προς έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία που θα επιτευχθεί.

"Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, ωστόσο υπάρχει ένας άνδρας που πρέπει να επιτύχει και αυτός είναι ο πρωθυπουργός, επομένως πρέπει να τον εμπιστευτούμε" τόνισε ο Σαπέν.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ
SHARE:

24Media Network