Mytilineos: Ολοκληρώθηκε το placement – Διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές

Διαβάζεται σε 2'
Χρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών Eurokinissi

O Ευάγγελος Μυτιληναίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου θα οδηγήσει το ποσοστό του στο 21,5%.

Με αύξηση του αριθμού των προς διάθεση μετοχών ολοκληρώθηκε το placement στη Mytilineos, καθώς παρατηρήθηκε ισχυρή ζήτηση από τους θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά διατέθηκαν 7,2 εκατ. μετοχές (5,04% του μετοχικού κεφαλαίου) στην τιμή των 35,5 ευρώ.  Πρόκειται για discount 8,8% σε σχέση με το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης (21/5) στα 38,94 ευρώ.  Η συναλλαγή υπολογίζεται στα επίπεδα των 255 εκατ. ευρώ.  Το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 4,5 εκατ. μετοχών της Mytilineos.

Πωλητές είναι οι Frezia LTD και η Kilteo LTD οι οποίες είναι συμφερόντων του Ευάγγελου Mυτιληναίου.  Η ζήτηση για το πακέτο των μετοχών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη και τόσο μεγάλη, ώστε να την καλύψει 1,8 έως 1,9 φορές, με funds από Βρετανία και ΗΠΑ να… μπαίνουν στο παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος διαθέτει σήμερα το 26,54% των μετοχών και η διάθεση του πακέτου θα οδηγήσει το ποσοστό του στο 21,5%.  Το placement πραγματοποιήθηκε μέσω των Citi, Morgan Stanley και Euroxx.

Σημειώνεται ότι η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που οι αναλυτές βάζουν όλο και υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή. Το γκρουπ των εταιρειών που δίνουν τιμή-στόχο για τη Mytilineos άνω των 45 ευρώ περιλαμβάνει τις Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, Euroxx, Optima, Edison και Pantelakis και Piraeus Securities.

Σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, μέσα από την κίνηση αυτή ενισχύθηκε η “διασπορά” της μετοχής με την ενίσχυση θέσεων θεσμικών επενδυτών από τη Μεγάλη Βρετανία και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου πλέον η Mytilineos έχει παρουσία. Όπως εκτιμάται η κίνηση  για τη διάθεση μετοχών είναι πρόκριμα αλλά και “χτίσιμο” σχέσης με επενδυτές εν όψει της εισόδου της Mytilineos στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2025.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα