Ο Βαρουφάκης βλέπει λύση έστω και στο και πέντε

Extraordinary Eurogroup in Brussels, on Feb. 11, 2015 /  Eurogroup  ,  11 , 2015
Extraordinary Eurogroup in Brussels, on Feb. 11, 2015 / Eurogroup , 11 , 2015 THE COUNCIL OF THE EUROPEAN UNIO

"Η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες", υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Αναλυτικά η συνέντευξή του σε κυριακάτικο δημοσίευμα

Λύση «έστω και στο και 5'» και αμοιβαία σύγκλιση με τους εταίρους προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρουφάκης, «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ανοιχτός στις καλές ιδέες των εταίρων μας, και «πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες». Μάλιστα, λέει ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δώσει ένα σημαντικό βαθμό αισιοδοξίας».

Όπως λέει, κυβέρνηση και εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε πολλά ζητήματα. Ο υπουργός όμως χαράσσει και τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους.

Συγκεκριμένα, για τις ιδιωτικοποιήσεις λέει ότι «θέλουμε να περάσουμε από τη λογική της εκποίησης σε εξευτελιστικές τιμές, στη λογική της ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ξένους επενδύτες».

Αναφέρει ακόμα πως η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ύπαρξης Plan B, δηλώνει ότι «Plan B σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία δεν υπάρχει», επισημαίνοντας ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται με ειλικρίνεια και χωρίς ίχνος μπλόφας».

Πηγή φωτογραφίας Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Financial Times: Τρία σενάρια για τη μεγάλη μάχη του Eurogroup

Μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου. Τα "αγκάθια" της διαπραγμάτευσης

Βαρουφάκης: Ο Έλληνας που αλλάζει το παιχνίδι στην Ευρώπη

SHARE:

24Media Network