Οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ ξεσκονίζουν επιχειρήσεις και ιατρεία

Οι "ράμπο" του ΣΔΟΕ ξεσκονίζουν επιχειρήσεις και ιατρεία

Φορολογικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιατρεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής

Εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις, ιατρεία, οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής,

Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών διενήργησαν φορολογικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους στους προαναφερόμενος χώρους στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Νέα Φιλαδέλφεια, το Βύρωνα, τον Άλιμο και τη Καλλιθέα στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε έξι (6) περιπτώσεις ως εξής:

· Σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο στη Καλλιθέα προέκυψε, η μη εμπρόθεσμη ενημέρωση του βιβλίου Εσόδων-Εξόδων της επιχείρησης κατά παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.).

· Σε εστιατόριο-ζαχαροπλαστείο στη Καστέλλα προέκυψε, η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης της ταμειακής μηχανής του καταστήματος.

· Σε χώρο στάθμευσης – πάρκινγκ στην Αθήνα, προέκυψε η μη έκδοση επτά (7) αποδείξεων λιανικής πώλησης.

· Σε καφέ-ουζερί στη Νέα Ερυθραία προέκυψε, η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων λιανικής πώλησης.

· Σε καφενείο στο Βύρωνα προέκυψε, η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης.

· Σε αναψυκτήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια προέκυψε, η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικής πώλησης.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network