Παπαδήμος: "Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη"

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παραμείνει στην Ευρωζώνη τονίζει σε επιστολή του στους επικεφαλής των Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Eurogroup, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κομισιόν και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

Στην επιστολή του, ο κ. Παπαδήμος υπογραμμίζει, ότι "η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που απαιτούνται για την ανάπτυξη της οικονομίας".

"Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και τα οικονομικά μέτρα, που απορρέουν από αυτήν", αναφέρει απευθυνόμενος στους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Ζοζέ Μπαρόζο και Κριστίν Λαγκάρντ.

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εκπλήρωση αυτού του στόχου, σημειώνοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι:

Πρώτον, να εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που περιγράφονται στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα.

Δεύτερον, να επικυρώσει το νέο και αξιόπιστο πολυετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Τρίτον, να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων με την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), που θα συμβάλει στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Έχουμε σημειώσει πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στο εξωτερικό", προσθέτει.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος σημείωσε, ότι από τον Μάιο του 2010 έχει σημειωθεί πρόοδος προς τον σκοπό αυτό, όμως "πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα ώστε να αντιστραφεί η αρνητική δυναμική του χρέους και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που προάγουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας".

SHARE:

24Media Network