Παρατείνεται κατά ένα μήνα το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” – Νέα προγράμματα στα σκαριά

Παρατείνεται κατά ένα μήνα το “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” – Νέα προγράμματα στα σκαριά
Ακίνητα EUROKINISSI

Η προθεσμία μετά τη σχετική παράταση που είχε δοθεί τον Φεβρουάριο έληγε στο τέλος του Μάη.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει την παράταση, κατά ένα μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, της προθεσμίας που έχουν οι ωφελούμενοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”.

Η παράταση αφορά την προθεσμία που έχουν οι δικαιούχοι για την υλοποίηση των παρεμβάσεων στο πρόγραμμα. Να σηνμειω θεί ότι τον Φερβουάριο το υπουργείο έλεγε ότι η παράταση μέχρι το Μάιο θα ήταν η τελευταία.

Όπως φαίνεται μια νέα κρίνεται επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση των εργασιών από τους ωφελούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άνοιξε η πλατφόρμα για το “Εξοικονομώ- Ανακαινίζω”, πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, που απευθύνεται σε νέους 18-39 ετών. Επίσης σημειώνεται ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το πρόιγραμμα «Produce e-green» με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει στις 30 Μάιου.

Όσοι συμμετάσχουν θα μπορούν να επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης τους προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές, μπαταρίες, να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, να παράγουν φωτοβολταϊκά panels ή μέρη ανεμογεννήτριας.

Αναμένεται, δε, το «Εξοικονομώ 2023» το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ. Απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και οι επιδοτήσεις θα κυμαίνονται από 40% έως 75% ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφεται στις επόμενες ημέρες.

Εντός του Ιουνίου θα ανοίξει άλλο ένα πρόγραμμα το τελευταίο από τα πέντε προγράμματα (συμπεριλαμβάνεται και το “Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα”, τα οποία αθροίζουν σωρευτικά 1,2 δις. ευρώ. Ειδικότερα:

Επίσης το πολυαναμενόμενο “Εξοικονομώ για επιχειρήσεις” προγραμαμτίζεται να ανοίξει του επόμενο διάστημα με στόχευση τις ΜμΕ Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα