Πετρόπουλος: Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ

Συνέδριο του Economist για τον ασφαλιστικό κλάδο την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνέδριο του Economist για τον ασφαλιστικό κλάδο την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2017, ανέφερε ο Τ. Πετρόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist για το ασφαλιστικό

Πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τον Φεβρουάριο του 2017, αντί για προϋπολογισμένο έλλειμμα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, τα έσοδα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων παρουσιάζουν αυξητική τάση, παρότι μειώθηκαν οι εισφορές. Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη, καθώς αρκετοί ασφαλισμένοι βρέθηκαν πάλι εντός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίοι απείχαν, λόγω των υψηλών εισφορών που ίσχυαν».

«Η λύση βρίσκεται στην κοινή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε στα αποτελέσματα τα οποία, ήδη, αποδίδουν, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα στους πρώτους μήνες εφαρμογής του ΕΦΚΑ», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε συνταξιούχους, τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου και βουλευτή, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι «αυτή η 13η σύνταξη είχαμε πει ότι θα δινόταν αυτομάτως από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν παρεμβήκαμε και δεν βάλαμε κριτήρια για την εφαρμογή της σχετικής παροχής. Δεν ήταν εισοδηματικά τα κριτήρια. Ο νόμος δεν προέβλεπε εξαίρεση, δεν είναι ΕΚΑΣ».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΦΚΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για το ασφαλιστικό, ζήτησε ο Στουρνάρας

Εκκαθάριση όλων των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο

ΕΦΚΑ: Πιθανή η επανέκδοση στα ειδοποιητήρια

SHARE:

24Media Network