Ποιες είναι οι πόλεις που προτιμούν οι τραπεζίτες

Ποιες είναι οι πόλεις που προτιμούν οι τραπεζίτες

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ έχει φέρει τα «πάνω κάτω» στην Ευρώπη, όμως οι τραπεζίτες έχουν ήδη σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις τους

Το μέλλον του Λονδίνου ως το κύριο οικονομικό κέντρο της Ευρώπης είναι αβέβαιο.

To Brexit απειλεί να απαλλάξει το Ηνωμένο Βασίλειο από το οικονομικό του διαβατήριο, το οποίο επέτρεπε στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τη Βρετανία ως εφαλτήριο για να λειτουργούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, οι τράπεζες, οι ασφαλιστές και τα funds να ανοίγουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εδραιωθούν στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι η Lloyd’s του Λονδίνου, τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι θα ανοίξει θυγατρική στις Βρυξέλλες μία ημέρα μετά την έναρξη του άρθρου 50 από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι όλες οι πόλεις της Ευρώπης εξίσου ελκυστικές για τους χρηματοοικονομικούς εργαζόμενους. Η εταιρεία Movinga δημιούργησε μία λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για μια νέα ζωή μετά-brexit, λαμβάνοντας υπόψιν το μέσο εισόδημα, το ενοίκιο και την ποιότητα των εστιατορίων.

Δείτε παρακάτω τη λίστα:

ΠΑΡΙΣΙ - ΓΑΛΛΙΑ

Ποιες είναι οι πόλεις που προτιμούν οι τραπεζίτες

 

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για το θρόνο του Λονδίνου, ωστόσο διαθέτει έναν υψηλό φορολογικό συντελεστή (49 και ακριβά ενοίκια, τα οποία ξεπερνούν ακόμη και τις 2.000 λίρες. Σημειώνεται ότι το Παρίσι φιλοξενεί τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρι Michelin.

ΜΑΔΡΙΤΗ - ΙΣΠΑΝΙΑ

Ποιες είναι οι πόλεις που προτιμούν οι τραπεζίτες

 

Η πρωτεύουσα της Ισπανίας έχει σχετικά χαμηλό φόρο εισοδήματος (42%), ενώ ένα κοκτέιλ κοστίζει μόνο 7,60 λίρες, σύμφωνα με τη λίστα της Movinga.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ποιες είναι οι πόλεις που προτιμούν οι τραπεζίτες

 

Η γερμανική πόλη του Αμβούργου διαθέτει ένα υψηλό ποσοστό αγγλικής κατανόησης (56%) και 15 εστιατόρια Michelin, ωστόσο υστερεί στη διαμονή καθώς ένα διαμέρισμα κοστίζει περίπου 2.066 ευρώ το μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network