Πώς προχωρούν έργα και προπωλήσεις στο Ελληνικό

Πώς προχωρούν έργα και προπωλήσεις στο Ελληνικό
Ελληνικό eurokinissi

Θετικός ρυθμός προπωλήσεων αλλά από τη νέα χρονιά συμβόλαια για πωλήσεις κατοικιών σε MRT και Condos. Προχωρούν έργα υποδομών, μέσα στο 2023 η έναρξη κατασκευής κατοικιών. Σε εξέλιξη τρεις νέοι διαγωνισμοί.

Εισπράξεις 200 εκατ.ευρώ στο δ’ τρίμηνο του 2022 από τα συμβόλαια για τα οικιστικά projects στο Ελληνικό υπολογίζει η Lamda Development, ωστόσο, αξιοσημείωτες εισροές εσόδων αναμένει από το γ’ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του ομίλου στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα μεγέθη εννεαμήνου.

H ρευστότητα από τα πρώτα συμβόλαια στο Ελληνικό, τα οποία υπογράφηκαν τον Ιούλιο και αφορούσαν τις βίλες, αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες από τις πωλήσεις των διαμερισμάτων στον Πύργο Κατοικιών αλλά και τα πρώτα συμβόλαια για τα condos από το α’ τρίμηνο του 2023, καθώς και από τη συναλλαγή με την ΤΕΜΕΣ για τα δύο ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο του ακινήτου.

Ο CFO του ομίλου, Χ. Γκορίτσας ανάφερε πως έως τον Μάιο του 2023 θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των πωλήσεων των οικιστικών projects, η οποία εν πολλοίς θα εξαρτηθεί και από την ωρίμανση αυτών (έκδοση οικοδομικών αδειών και έναρξη κατασκευής). Υπενθυμίζεται πως τα μελλοντικά έσοδα από τα οικόπεδα των βιλών έχουν υπολογιστεί περίπου σε 1 δις.ευρώ (190 εκατ. ευρώ για τα οικόπεδα των 28 βιλών, τα έσοδα από τα διαμερίσματα του MRT σε 620 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τα condos σε 270 εκατ.ευρώ).

Ο όμιλος συνυπολογίζει στο budget κατασκευής το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος και πρόκειται να αναθεωρήσει το business plan όσο το project ωριμάζει στα επιμέρους στάδια του, ωστόσο ο κ. Γκορίτσας υπογράμμισε πως προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη εκταμίευσης δανειακών κεφαλαίων.

Πρόοδος σημειώνεται και στη διάθεση assets στα εμπορικά ακίνητα του Ελληνικού. Για το mall της Λ. Βουλιαγμένης έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενοικιαστές για το 92% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας και το 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί head of terms για το 65% του εμπορικού. Εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει υπογραφεί και για το 71% της επιφάνειας της Riviera Galleria, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί head of terms για το 3% των χώρων του εμπορικού complex στον Άγιο Κοσμά.

Στο σκέλος των κατασκευαστικών εργασιών, πέρα από τις υποδομές, αναμένεται σύντομα η έναρξη των πρώτων εργασιών για τον MRT ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι δημοπρατήσεις για το Πάρκο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το Mall της Λ. Βουλιαγμένης, χωρίς η διοίκηση του ομίλου να προσδιορίζει πότε θα ολοκληρωθούν και πότε θα αναδειχθούν ανάδοχοι των έργων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα