Πώς προχωρούν τα έργα στο Ελληνικό

Πώς προχωρούν τα έργα στο Ελληνικό
Έργα στο Ελληνικό Eurokinissi

Ξεκίνησαν εργασίες για τον Πύργο Κατοικιών στη Μαρίνα. Μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 οι εξελίξεις για τους διαγωνισμούς για αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκο, και malls.

Στο α’ τρίμηνο του 2023 αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά στους διαγωνισμούς για τα πρώτα έργα εντός της έκτασης του Ελληνικού, όπως ανάφερε χθες στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του φορέα της επένδυσης, της Lamda Development, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Οδυσσέας Αθανασίου.

Ειδικότερα, εκτίμησε πως η οριστικοποίηση του αναδόχου για τον τρέχων διαγωνισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού προϋπολογισμού 100-120 εκατ.ευρώ τον οποίον διεκδικούν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άκτωρ, Άβαξ και σε κοινοπρακτικό σχήμα ο όμιλος Μυτιληναίος και η Iντρακάτ, θα καταλήξει τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται ότι ήδη η εταιρεία έχει προγραμματίσει τη μετακίνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απελευθερώνοντας αφενός χώρο για τις προγραμματισμένες εμπορικές αναπτύξεις (ξενοδοχεία στην παραλία), και αφετέρου δημιουργώντας ανταποδοτικό όφελος για την Πόλη.

Όσον αφορά στον διαγωνισμό για το Πάρκο του Ελληνικού, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε επίσης ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 θα έχουν υποβληθεί οι προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν μέσα στο α’ εξάμηνο του νέου έτους.

Σχετικά με τις προκαταρκτικές εργασίες για τον Marina Tower, ανάφερε πως διενεργούνται οι εργασίες «πασαλοποίησης», μια τεχνική κατασκευαστική διεργασία, που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της σύμβασης Early Contractor Involvement με την κοινοπραξία Ιντρακάτ-Bouygues, ενώ εκτίμησε ότι για το δεύτερο σκέλος της σύμβασης με την εν λόγω κοινοπραξία για το κατασκευαστικό σκέλος, θα πέσουν υπογραφές έως το τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Ως προς τους διαγωνισμούς τόσο για το Mall της Λεωφ. Βουλιαγμένης (προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ), αλλά και του premium εμπορικού πόλου του Marina Galleria (προϋπολογισμού 130 εκατ.ευρώ) εκτίμησε πως οι διαγωνισμοί θα ολοκληρωθούν μέσα στην Άνοιξη του 2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα