Προσφυγές στο ΣτΕ για τη μεταβίβαση της "Εγνατίας Οδού" στο ΤΑΙΠΕΔ

Διόδια λειτούργησαν σήμερα στο τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο της Τύριας Ιωαννίνων. Τα διόδια ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι και δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα, είτε λόγω τεχνικών παραλείψεων είτε λόγω της άγνοιας των οδηγών για την ύπαρξη διοδίων.
Διόδια λειτούργησαν σήμερα στο τμήμα Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα στον κόμβο της Τύριας Ιωαννίνων. Τα διόδια ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι και δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα, είτε λόγω τεχνικών παραλείψεων είτε λόγω της άγνοιας των οδηγών για την ύπαρξη διοδίων. EUROKINISSI

Φορείς και εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγές στο ΣτΕ κατά της μεταβίβασης της "Εγνατίας Οδού" στο ΤΑΙΠΕΔ

Τρεις προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία αποφασίστηκε η μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου των δικαιωμάτων του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων, χωρίς αντάλλαγμα, της εταιρείας "Εγνατία Οδός".

Μεταβιβάστηκαν ακόμα και όλα τα δικαιώματα για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του ομώνυμου αυτοκινητόδρομου και των κάθετων σε αυτόν οδικών αξόνων.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγαν η Τράπεζα Πειραιώς, η Ανώνυμη Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως και Διαχειρίσεως Αυτοκινητόδρομων (Τ.Ε.Ο. Α.Ε.), ο Σύλλογος Εργαζομένων της "Εγνατία Οδός Α.Ε.", καθώς και εννέα εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό.

Όλοι, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, υπογραμμίζουν ότι η επίμαχη μεταβίβαση είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1, 5, 17, 26, 43 και 106 του Συντάγματος), αλλά είναι και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου).

SHARE:

24Media Network