Πρόστιμα για όσους απασχολούν παράνομα μετανάστες

default image

Την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων, ακόμη και ποινών φυλάκισης σε εργοδότες που απασχολούν παράνομα μετανάστες, μελετά η κυβέρνηση

Την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων, ακόμη και ποινών φυλάκισης  σε εργοδότες που απασχολούν παράνομα μετανάστες, μελετά η κυβέρνηση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της ψήφισης σχετικού νόμου, όσον αφορά την ποινικοποίηση της πρόσληψης οικονομικών προσφύγων που λαθραία έχουν εισέλθει στη χώρα μας ή θα παρθούν αυστηρά μέτρα που αφορούν την ένταξη των αλλοδαπών στην αγορά εργασίας. Μέσω του προγράμματος “Εστία”, θα τεθεί σε εφαρμογή το θέμα της απασχόλησης των μεταναστών προς όφελος της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται και δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νόμιμους καθώς και διατήρηση των όσων ήδη υπάρχουν.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στον τομέα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, όχι μόνο για την επαγγελματική κατάρτιση των συγκεκριμένων αλλοδαπών, αλλά κυρίως για την ομαλή ένταξη και προσαρμογή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το πρόγραμμα “Εστία” αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2013. Ένας ακόμα στόχος του προγράμματος είναι και η καταπολέμηση της εγκληματικότητας των υπηκόων τρίτων χωρών, που μαστίζει τη χώρα μας. Κάποια σημαντικά μέτρα που θα ληφθούν για την ενίσχυση της απασχόλησης των ξένων που ζουν στη χώρα μας, είναι τα εξής: 1) Aνάδειξη της επιχειρηματικότητάς τους με την παροχή διαφόρων διευκολύνσεων 2) Υιοθέτηση της ποσόστωσης των αλλοδαπών σε ορισμένους επαγγελματικούς κλάδους 3) Υποστήριξη της εισόδου στην αγορά εργασίας ατόμων υψηλών προσόντων και δεξιοτήτων 4) Υποστήριξη μεγάλων επενδύσεων από χώρες εκτός Ε.Ε. και ενίσχυση των γυναικών επιχειρηματιών.

Ένα άλλο θέμα που κάποια στιγμή θα πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία, αφορά την κατοχή χιλιάδων πλαστών βιβλιαρίων υγείας από οικονομικούς μετανάστες, κυρίως Αλβανούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από έξι χρόνια μια έρευνα που είχε διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 6.000 βιβλιάρια δημοσίων υπαλλήλων που είχαν αποδημήσει, βρίσκονταν στα χέρια Αλβανών υπηκόων. Τότε μάλιστα, είχαν βρεθεί 150.000 βιβλιάρια πλαστά να κατέχονται από μετανάστες. Ωστόσο, αν και το θέμα είχε τεθεί στη Βουλή, λίγα πράγματα έγιναν για την αποκάλυψη του κυκλώματος.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα