Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τον γενικό δείκτη να παρουσιάζει απώλειες σε ποσοστό 1,56%
- 11 Απριλίου 2008 17:32
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που κινήθηκε στον αρνητικό ρυθμό των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.004,81 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,56%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 374,4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 70,07 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι εξής: των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 1,44%, των Ασφαλειών κατά 1,03% και των Πρώτων υλών κατά 0,91%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι εξής: των Τραπεζών κατά 2,89%, των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων κατά 2,77% και της Τεχνολογίας κατά 2,39%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,96%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,29% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 0,55%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΒΙΟΣΩΛ(Π) +9,26%, ΑΝΕΚ(ΠΟ΄90) +8,97% και ΒΙΟΣΩΛ(Κ) +8,06%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ(Κ) -9,94%, ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ -9,09% και Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ -8,85%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 62 ενισχύθηκαν, 176 υποχώρησαν και 53 παρέμειναν αμετάβλητες.
(Πηγή: ΑΠΕ)