Ρουμπινί: “Το Εuro 2012 μπορεί να γίνει σύντομα Δραχμή 2012”

Ρουμπινί: “Το Εuro 2012 μπορεί να γίνει σύντομα Δραχμή 2012”
Το πανό που σήκωσαν οι Έλληνες οπαδοί στην πρεμιέρα του Εuro INTIME SPORTS

Διαβάστε τι έγραψε στο Twitter ο διάσημος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί για το Εuro 2012 και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

“Το Εuro 2012 μπορεί να γίνει σύντομα Δραχμή 2012” υποστηρίζει ο  Νουριέλ Ρουμπινί. Προσθέτει ότι όλα θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Το Tweet έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις, ενώ αναμένεται και εκτενέστερη τοποθέτηση του Ρουμπινί.

Ο ίδιος άλλωστε τρεις ημέρες πριν, είχε γράψει ότι “στην Ελλάδα η αφερέγγυος Κυβέρνηση παίρνει μαζί της στην καταστροφή τις τράπεζες. Στην Ισπανία συμβαίνει το αντίθετο”.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί άλλωστε, έχει εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο να σχεδιαστεί μία “λελογισμένη έξοδος” της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αφού, όπως έχει πει, η οικονομία της χώρας είναι πλέον “δυσλειτουργική”.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Bloomberg, έχει υποστηρίξει ότι “τα προβλήματα στην Ευρωζώνη είναι αυτήν την στιγμή το πιο ανησυχητικό θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η παγκόσμια οικονομία”.

“Είναι σαφές ότι έξη ευρωπαϊκές χώρες – η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Κύπρος – έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, με τεράστιο δημόσιο έλλειμμα και πολύ χαμηλή οικονομική ανάπτυξη. Ακόμα και η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες του πυρήνα της Ε.Ε. έχουν αρχίσει να επηρεάζονται, και το μόνο που βλέπω είναι επιδείνωση του προβλήματος”, υποστήριξε.

“Αν στις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, δεν προκύψει κυβέρνηση που να αποδέχεται τα συμφωνηθέντα, τότε θα πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ”, δήλωσε ο οικονομολόγος, από την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα, όπου συμμετείχε σε οικονομικό φόρουμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα