Συμφωνία Ελλάδας-Αυστρίας για τη φορολογία

default image

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Α. Μπέζα και τον πρέσβη της Αυστρίας Dr Herbert Kroll η νέα σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Αυστρίας Dr Herbert Kroll η νέα σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου, μεταξύ των δύο Κρατών.

Η αναθεώρηση της παλαιάς Σύμβασης κρίθηκε απαραίτητη και από τις δύο πλευρές, καθώς με τις διατάξεις της νέας Σύμβασης: 

-καταργούνται χρονοβόρες διαδικασίες επιστροφής φόρου για τις αυστριακές επιχειρήσεις,

-διευθετείται ο τρόπος φορολόγησης των εισοδημάτων που αποκτούν φυσικά και νομικά πρόσωπα εντός της Ελλάδας, από τις δραστηριότητές τους στην Αυστρία και αντίστροφα,

-ρυθμίζεται το θέμα της απαλοιφής της διπλής φορολογίας, όταν εισοδήματα που φορολογούνται στο Κράτος που αποκτώνται, δεν φορολογούνται στο Κράτος κατοικίας του φορολογούμενου.

Με την υπογραφή της νέας Σύμβασης, όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, διευρύνονται οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και δημιουργείται κίνητρο για την δραστηριοποίηση αυστριακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, καθώς αίρονται φορολογικοί περιορισμοί του παρελθόντος. 

(Πηγή: ΑΠΕ)

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα