Συνάντηση Αλογοσκούφη-Σπίντλα

default image

Με τον Ευρωπαίο επίτροπο Βλαντιμίρ Σπίντλα, συναντήθηκε ο Γιώργος Αλογοσκούφης για να τον ενημερώσει για Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς(ΕΣΠΑ...

Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, οι νέες πολιτικές που ενσωματώνονται σε αυτό και τα επιχειρησιακά προγράμματα που εντάσσονται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) συζητηθηκαν μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του επιτρόπου Βλαντιμίρ Σπίντλα.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Αλογοσκούφης είναι κοινός ο στόχος βελτίωσης του ποσοστού απασχόλησης, το οποίο είναι χαμηλό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Επίσης ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι συζητήθηκε και το θέμα του υψηλού ποσοστού διαρθρωτικής ανεργίας στην Ελλάδα και η χαμηλή αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών.

Αντιμετωπίζουμε, πρόσθεσε ο υπουργός τη διαρθρωτική ανεργία και επιδιώκουμε την αύξηση της απασχόλησης για να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Ο κ.Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον επίτροπο για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει το εθνικό ταμείο για τη φτώχεια, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής επιτροπής στα θέματα που συζητήθηκαν είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του ο επίτροπος είπε ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ως προς τη διάγνωση των προβλημάτων. Πρόσθεσε επίσης ότι η ανάπτυξη, η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας είναι θαυμάσια και ότι όλα τα οικονομικά μεγέθη βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά υπάρχουν όρια, λόγω των διαρθρωτικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Επίσης ο κ.Σπίντλα, ανέφερε ότι τα προγράμματα που έχουν σχέση με την απασχόληση, την κατάρτιση, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διοίκηση θα εξεταστούν από την ευρωπαϊκή επιτροπή και αναμένεται να οριστικοποιηθούν στις αρχές Φθινοπώρου.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα