Σολτς: Το ευρώ διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς AP

"Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο" ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, τονίζοντας ότι η πρόσφατη συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν θα θωρακίσει το κοινό νόμισμα από τις κρίσεις.

Το ευρώ "διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του που πρόκειται να δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post το Σάββατο.

"Ναι, το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο" είπε ο Σολτς όταν ρωτήθηκε αν το κοινό νόμισμα θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από 10 χρόνια. "Διασφαλίζει το κοινό μας μέλλον στην Ευρώπη", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία για την ενίσχυση της ευρωζώνης που επιτεύχθηκε μεταξύ της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στη συνάντηση που είχαν στο Μέζεμπεργκ, έξω από το Βερολίνο, αυτήν την εβδομάδα, θα θωρακίσει το ευρώ από τις κρίσεις.

"Με τις συμφωνίες του Μέζεμπεργκ οικοδομούμε περαιτέρω το σπίτι της Ευρώπης. Περιλαμβάνει μια μονωμένη οροφή που αντέχει τις μελλοντικές καταιγίδες και τις βροχερές ημέρες. Έχουμε μια νέα ορμή στην Ευρώπη, χάρη στον πρόεδρο Μακρόν", πρόσθεσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, ευρωζώνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Ελπίζω ότι την Πέμπτη θα κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

SHARE: