Στα 3,39 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Φεβρουάριο

Το Υπουργείο Οικονομικών
Το Υπουργείο Οικονομικών EUROKINISSI

Αναλυτικά πώς κυμάνθηκαν οι οφειλές σε φορείς Γενικής Κυβέρνησης, δημόσια νοσοκομεία, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ

Αύξηση κατά 237 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στο τέλος Φεβρουαρίου φτάνοντας τα 3,39 δις ευρώ από 3,15 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν σε ένα μήνα στα 2.61 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριος από 2,46 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι καθυστερούμενοι φόροι έφτασαν τα 726 εκατ. ευρώ από 692 εκατ. ευρώ έναν μήνα νωρίτερα.

Ειδικότερα στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τα 1,45 διισ. ευρώ τον Φεβρουαρίο από 1,43 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Από τα χρήματα αυτά στο κομμάτι που αφορά στον ΕΟΠΥΥ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν στα 582 εκατ. ευρώ από 532 εκατ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο.

Στα δημόσια νοσοκομεία οι οφειλές αυξήθηκαν στα 439 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 349 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικησης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν στα 270 εκατ. ευρώ τον Φεβρουαρίου από 242 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Στα ΝΠΔΔ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν στα 350 εκατ. ευρώ από 340 εκατ. ευρώ τον Ιανουαρίου.

Στο πεδίο των καθυστερούμενων επιστροφών φόρου το υπόλοιπο αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στα 736 εκατ. ευρώ από 6,,92 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Οικονομικών

ADVERTISING

SHARE: