Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το PSI

Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για το PSI
Συνάντηση Παπαδήμου - Νταλάρα ια το PSI( EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Διαβάστε στο NEWS 247 τι ειπώθηκε στη συνάντηση Τ. Νταλάρα με Παπαδήμο και Βενιζέλο

Σε καλό και δημιουργικό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον επικεφαλής του IIF, Τσάρλς Νταλάρα, παρουσία του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο, όπως αναμενόταν, βρέθηκε το κρίσιμο στάδιο των διαπραγματεύσεων για το PSI όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός των προσεχών ημερών να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο κ. Νταλάρα μαζί με τον επικεφαλής του ΣΟΕ Γ. Ζανιά και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Π. Χριστοδούλου θα είναι το απόγευμα στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του Euro Working Group (συνεδριάζει στις 6).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος μαζί με τον κ. Βενιζέλο αναμένεται και τη Παρασκευή να έχουν δεύτερη συνάντηση με τον Τσαρλς Νταλάρα.

Όπως όλα δείχνουν υπάρχει συμφωνία στο ποσοστό του κουρέματος της ονομαστικής αξίας των ομολόγων 50%, στη χρονική διάρκεια των νέων ομολόγων, 30 έτη, και στην υπαγωγή τους στο βρετανικό δίκαιο.

Σχετικά με το επιτόκιο των νέων ομολόγων υπάρχει η εκτίμηση πως “θα κλείσει” κοντά στο 5%.

Σημειώνεται ότι τη Τετάρτη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) θα έχει ταχεία και αίσια έκβαση.

Τη Τρίτη στην Αθήνα η τρόικα 

Την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας, όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα και ειδικότερα για τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας, ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι η Επιτροπή αναμένει από τις συζητήσεις της τρόικας στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα, να αποκομίσει πιο ξεκάθαρη εικόνα, τόσο για το έλλειμμα, όσο και για το βάθος της οικονομικής ύφεσης.

“Από τις συζητήσεις θα μπορέσουμε να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα