Στρατηγικός εταίρος υποκλοπών

Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Telekom Ρενέ Ομπερμαν επανέλαβε την πλήρη υποστήριξή του στην γερμανική δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- 31 Μαΐου 2008 12:15
Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Telekom Ρενέ Ομπερμαν επανέλαβε σήμερα την πλήρη υποστήριξή του στην γερμανική δικαιοσύνη για να φωτίσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που πλήττει την εταιρία.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagespiegel ο Ομπερμαν τόνισε πως “πρόθεσή του είναι να υποστηρίξει την εισαγγελία ώστε να διαυλευκανθεί απολύτως η υπόθεση αυτή”.
Χθες Παρασκευή ο Χανς-Γιούργκεν Κνόκε, υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρίας την περίοδο 1998-2004 δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Spiegel TV πως παρακολουθήσεις γίνονταν ήδη από την εποχή του πρώην διευθυντή Ρον Ζόμερ, από το 1995 ως το 2002. Τόσο ο Ζόμερ, όσο και ο διάδοχός του Κάι-Ούβε Ρίκε επιμένουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για τις πρακτικές αυτές.
Σύμφωνα με τον Κνόκε, η υπόθεση της Deutsche Telekom δεν είναι η μοναδική. “Δεν είμαστε οι μόνοι”, είπε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να κατονομάσει άλλες εταιρίες.
Η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, πλήττεται από τις αποκαλύψεις του περασμένου σαββατοκύριακου για παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών και υποκλοπή τραπεζικών δεδομένων των μελών του εποπτικού συμβουλίου και δημοσιογράφων για τον εντοπισμό των πηγών διαρροής πληροφοριών προς τον τύπο.
Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συμφωνία στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ. Η συμφωνία κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.
Κατά την παρουσίασή της σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για μία νέα σελίδα που ανοίγει για τον ΟΤΕ και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
Η συμφωνία υπεγράφη προς όφελος του ΟΤΕ, των εργαζομένων και των πολιτών και υλοποιείται μια μεγάλη επένδυση για την Ελλάδα, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιακών αγορών, ο ΟΤΕ ενισχύεται οικονομικά, τεχνολογικά και διοικητικά, ενώ με τη συμφωνία αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός τόπος για μεγάλες επενδύσεις.
Ο κ. Αλογοσκούφης είπε επίσης ότι η συμφωνία θα αποφέρει οφέλη για τους πολίτες, όπως νέα καινοτομικά προϊόντα και ταχύτερη πρόσβαση στο Ιντερνετ. Ηδη, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, είχε γίνει η εξυγίανση και η αναδιάρθρωση του Οργανισμού με πολλαπλά οφέλη και θα προστεθούν και άλλα οφέλη απο τώρα και στο εξής.
Το ελληνικό Δημόσιο, υπογράμμισε ο υπουργός, διασφαλίζει την εθνική άμυνα και την τηλεπικοινωνιακή ασφάλεια. Η συμφωνία προβλέπει την άσκηση του δικαιώματος αρνησικυρίας από το ελληνικό Δημόσιο και διασφαλίζει τον έλεγχο του Δημοσίου επί του Οργανισμού, ενώ ισχυροποιείται ο ρόλος του ΟΤΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
(Πηγή: ΑΠΕ)