Οι Κινέζοι τουρίστες… ξανάρχονται στην Ελλάδα

Διαβάζεται σε 3'
Τουρίστες στην Ελλάδα
Τουρίστες στην Ελλάδα Associated Press

Δύο κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα πετούν απευθείας στη χώρα μας από τις αρχές Απριλίου, με την Air China να ανακοινώνει αύξηση των πτήσεων από Πεκίνο με μεγαλύτερα αεροσκάφη.

Πάνω από 2.500 Κινέζοι τουρίστες θα έρχονται την εβδομάδα στη χώρα μας από τις αρχές Απριλίου, με απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο, αλλά και την πόλη της Σαγκάης, προς την Αθήνα.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, η Air China ανακοίνωσε ουσιαστικά την επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μετά από το 2019, και μετά από ένα μακρύ διάλειμμα λόγω πανδημίας.

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις που είχε η εταιρεία πέρυσι αυξάνονται σε πέντε από την 1η Απριλίου, και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερα αεροσκάφη, αυξάνοντας αυτόματα τη χωρητικότητα κατά 128%. Πριν από λίγο καιρό, η ιδιωτική κινεζική αεροπορική εταιρεία Juneyao Air είχε ανακοινώσει ότι από τις 2 Απριλίου θα πετά στην Αθήνα, απευθείας από τη Σαγκάη, 3 φορές την εβδομάδα.

 H κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Lai Bo, Minister Counsellor, Embassy of the People's Republic of China in the Hellenic Republic, η κ. Σοφία Λαζαρίδου Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής, ΕΟΤ, και ο κ. Fan Heyun Γενικός Διευθυντής της Air China
H κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ, ο κ. Lai Bo, Minister Counsellor, Embassy of the People's Republic of China in the Hellenic Republic, η κ. Σοφία Λαζαρίδου Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοίκησης, Οργάνωσης και Προβολής, ΕΟΤ, και ο κ. Fan Heyun Γενικός Διευθυντής της Air China

Η δύναμη των Κινέζων τουριστών

Τα νούμερα που συνοδεύουν τα ταξίδια των Κινέζων ζαλίζουν. Καθώς έμειναν έγκλειστοι στη χώρα τους για αρκετά χρόνια λόγω της πανδημίας, τα εσωτερικά ταξίδια ενισχύθηκαν και η αγορά έλειψε σημαντικά από πολλές άλλες χώρες, όπως και η Ελλάδα.

Μόνο την εβδομάδα των ανοιξιάτικων διακοπών στην Κίνα, που διήρκησε από 10 έως 17 Φεβρουαρίου φέτος, στο εσωτερικό της χώρας πραγματοποιήθηκαν 474 εκατομμύρια ταξίδια, που είχαν έσοδα 82 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο εξωτερικό ταξίδεψαν 3,6 εκατ. Κινέζοι τουρίστες την ίδια περίοδο.

Τα μεγέθη της Κινεζικής αγοράς ανέφερε η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, επισημαίνονται ότι το 2015 από το αεροδρόμιο της Αθήνας πέρασαν 85.400 Κινέζοι επιβάτες, με την συνολική επιβατική κίνηση να φτάνει τους 149.600 επιβάτες το 2019.

Η πανδημία σταμάτησε αυτή τη φόρα, η οποία ξεκίνησε να ανακάμπτει πέρυσι, όπου στο “Ελ. Βενιζέλος” έφτασαν περίπου 95.000 Κινέζοι επιβάτες, δηλαδή μόλις 10% λιγότεροι από το 2019.

Τα χαρακτηριστικά των Κινέζων ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Το 68% των Κινέζων που επισκέπτονται την Αθήνα είναι ταξιδιώτες που έρχονται για διακοπές, με το μέσο όρο ηλικίας τους να είναι τα 41 χρόνια και ταξιδεύουν κυρίως ως ζευγάρια.

Οι κρατήσεις των εισιτηρίων τους γίνονται δύο μήνες πριν την πτήση, πραγματοποιούν ένα ταξίδι τον χρόνο στην Αθήνα όπου διαμένουν τέσσερις ημέρες, με μέση διάρκεια ταξιδιού στην Ελλάδα τις 12 ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα