Τραπεζική αποδοχή της απόφασης για bonus

Τραπεζική αποδοχή της απόφασης για bonus

Αποδοχή των "νέων" κανόνων του G20 για τα "μπόνους" από τις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες σε κοινό ανακοινωθέν

Οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας συναποδέχονται τους νέους κανόνες για τα “μπόνους” των στελεχών τους, κανόνες που συναποφασίστηκαν από την ομάδα κρατών G20 στο Πίτσπουργκ των ΗΠΑ προσφάτως, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν των τραπεζών. Πρόκειται για τις τράπεζες “HSBC”, “Barclays”, “Standard Chartered”, “Royal Bank of Scotland”, “Lloyds”.

Σύμφωνα με το σημερινό κοινό ανακοινωθέν των ανωτέρω τραπεζών, “ο διεθνής ανταγωνισμός είναι αυτός, που μάς επιβάλλει να υιοθετήσουμε τους κανόνες για τα μπόνους των στελεχών των τραπεζών, που συναποφάσισε το G20, κανόνες που συναρτώνται από τη διάρκεια της προσπάθειας, (του στελέχους), κι όχι μόνον από το αποτέλεσμά της”.

“Χαιρετίζουμε τις σχετικές με τα μπόνους αποφάσεις του G20, ειδικά τις αποφάσεις που αφορούν τη «διαχείριση του κινδύνου», την αμοιβαιότητα αυτών των ρυθμίσεων σε επίπεδο διεθνές και συνεργαζόμαστε ήδη με τις βρετανικές αρχές για να εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο” μέσα στο 2010, όπως τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν.

Ο βρετανός υπουργός των Οικονομικών Αλισταρ Ντάρλινγκ χαιρέτισε την κίνηση αυτήν των πέντε μεγάλων τραπεζικών “σχημάτων”, εστίασε δε στο ότι τώρα διεθνώς τα “μπόνους” πλέον “συνδέθηκαν” με την “μακροπρόθεσμη προσπάθεια” του αμειβομένου στελέχους.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πίτσμπουργκ οι 20 συναποφάσισαν επίσης τα μπόνους να καταβάλλονται, εφεξής, “με τρόπο τμηματικό”, ενώ προκύπτει από το ίδιο ανακοινωθέν ότι “και στη Βρετανία θα συμβεί το αυτό”.

Η Σύνδος των G20 αποτελείται από τις ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδά , Γερμανία, Ινδονησία, Ινδία, Κίνα, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία, Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα