Τροποποίηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων

default image

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών τροποποιούνται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για περίπου 90 περιοχές της χώρας, στην Αττική και κυρίως...

Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών τροποποιούνται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για περίπου 90 περιοχές της χώρας, στην Αττική και κυρίως σε αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας.

Η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι ευνοϊκή για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους της Αττικής, ενώ χαρακτηρίζεται ως μεικτή η εικόνα πανελλαδικώς, καθώς παρατηρούνται περίπου στο ίδιο ποσοστό μειώσεις και αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται σε εξορθολογισμό στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τόσο στις “ακριβές περιοχές”, όπως είναι η Βούλα, η Βουλιαγμένη, η Εκάλη και ο Διόνυσος, αλλά και σε άλλες οι οποίες χαρακτηρίζονται υποβαθμισμένες, όπως είναι το Ζεφύρι.

Η αναπροσαρμογή επέρχεται είτε σε συντελεστές, είτε σε τιμές ζώνης, είτε ακόμα σε συντελεστές οικοπέδου.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης (22/2/2007), όπου είχε ανακοινωθεί μεσοσταθμική αύξηση κατά 16% στις αντικειμενικές αξίες των εντός σχεδίου ακινήτων και 37% στα εκτός σχεδίου ακίνητα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα