Βαρουφάκης: "Ήμουν σύμβουλος του Παπανδρέου, αλλά διαφώνησα και έφυγα το 2006"

Βαρουφάκης: "Ήμουν σύμβουλος του Παπανδρέου, αλλά διαφώνησα και έφυγα το 2006"

"Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση", δήλωσε (Vid)

Ενδιαφέρον παρουσιάζει , η δήλωση του οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ι ήταν σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά διαφώνησε και έφυγε πριν αυτός εκλεγεί πρωθυπουργός το 2009,

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "ευθέως, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε:.

"Είμουν σύμβουλός του ως το 2006 αλλά διαφώνησα και έφυγα. Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δόλο, ήταν όμως άτυχος γιατί εξελέγη Πρωθυπουργός πάνω στην κρίση. Είμαι από αυτούς που επικρίνουν την Πρωθυπουργία του αλλά δεν μου αρέσει και η ανθρωποφαγία που επιχειρείται" είπε.

Θλιβερή διαδικασία χαρακτήρισε ο κ. Βαρουφάκης τη διαδικασία επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα και δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους με αυτή τη φόρμουλα.

"Η Ελλάδα δεν κερδίζει τίποτα από την επαναγορά χρέους. Είναι μια φόρμουλα που εφηύρε η Γερμανία ώστε να πειστεί η Κριστίν Λαγκάρντ να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα" δήλωσε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι "η απειλή για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι αξιόπιστη γιατί το ευρώ είναι σαν ένας χάρτινος πύργος, αν αφαιρέσεις ένα κομματάκι καταρρέει όλος ο πύργος. Η Ευρώπη βρίσκεται σε στάδιο αποσύνθεσης", κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων - Το χρέος μειώνεται μόνο κατά 2 δισ. ευρώ

Βαρουφάκης: Λένε ψέματα. Η δόση θα πάει σε τράπεζες και δανειστές

Βαρουφάκης: "Η κυβέρνηση θα λάβει κι άλλα μέτρα"

Βαρουφάκης για Παπανδρέου

SHARE:

24Media Network