ΥΠΟΙΚ: Ημέρα κλειδί για τεχνική συμφωνία η Παρασκευή

ΥΠΟΙΚ: Ημέρα κλειδί για τεχνική συμφωνία η Παρασκευή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Προχωρούμε γρήγορα για τεχνική συμφωνία, διεμήνυσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν μικρές αποκλίσεις, αλλά εκτιμώντας ότι όλα αυτά δεν είναι ζητήματα που απειλούν το SLA

Την αισιοδοξία ότι η έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς εξέφραζε νωρίτερα υψηλόβαθμός αξιωματούχος.

Παραδέχονταν ότι υπάρχουν ακόμη μικρές αποκλίσεις στις προβλέψεις Αθήνας θεσμών (της τάξης του 0,1%) που θα πρέπει να κλείσουν. Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει ακόμη εκκρεμότητα οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, αλλά εκτίμησε ότι όλα αυτά δεν είναι ζητήματα που απειλούν το SLA.

Προανήγγειλε ως ημέρα κλειδί για την τεχνική συμφωνία την Παρασκευή Αύριο σε κάποιο σημείο θα διακοπούν οι διαπραγματεύσεις, οι Θεσμοί θα αποσυρθούν για να ετοιμάσουν ένα νέο προσχέδιο της τεχνικής συμφωνίας σε επίπεδο θεσμών (Stuff level Agreement) και θα το στείλουν αργά την Παρασκευή ή το πρωί του Σαββάτου και αμέσως μετά οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για να συμπληρωθούν τα κενά και να ανακοινωθεί το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί κατά την συνάντηση των θεσμών του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής κ.Γιώργος Χουλιαράκης κατέληξαν σε συμφωνία με το ΔΝΤ το οποίο αποδέχθηκε την δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ από φέτος μέχρι και το 2022

Στις αυριανές συναντήσεις θα γίνουν τεχνικές συζητήσεις για την υλοποίηση του ασφαλιστικού και το πλαίσιο των νέων συλλογικών διαπραγματεύσεων, αλλά τόνισε ότι δεν γνωρίζει την πορεία τη τεχνικής διαπραγμάτευσης των δύο θεμάτων.

Κόκκινα δάνεια

Στην συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια το υπουργείο Οικονομίας και το Ανάπτυξης έχει προσέλθει ζητώντας παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τον νόμο Κατσέλη που λήγει στο τέλος του 2018 και απλοποίηση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Οι θεσμοί με την σειρά τους επιμένουν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου σε όσους προσφεύγουν στο νόμο Κατσέλη και σε φοροαπαλλαγές για τα distress funds.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα