ΥΠΟΙΚ: Προετοιμασία για φορολογικό νομοσχέδιο και επαφές με θεσμούς – Ο Μιχάλης Αργυρού νέος πρόεδρος του ΣΟΕ

ΥΠΟΙΚ: Προετοιμασία για φορολογικό νομοσχέδιο και επαφές με θεσμούς – Ο Μιχάλης Αργυρού νέος πρόεδρος του ΣΟΕ
Στιγμιότυπο από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Eurokinissi

Σε εντατικές προετοιμασίες για τις επαφές με τους θεσμούς την επόμενη εβδομάδα βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο.

Προτεραιότητα για τον «σκληρό πυρήνα» του οικονομικού επιτελείου είναι να «περάσει» το φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Ελλάδας .

Εντός Ελλάδας ο υπουργός οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε σήμερα συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και αύριο θα έχει συσκέψεις τους υφυπουργούς Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Σκυλακάκη εν όψει της ευρείας σύσκεψης που θα γίνει το Σάββατο στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό . Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης .

Το στοίχημα ειδικά για το φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο υπολογίζει πολύ η Κυβέρνηση είναι να πάρει την έγκριση των θεσμών οι οποίοι θα εξετάσουν το νομοσχέδιο κυρίως δημοσιονομικά . Με άλλα λόγια δεν θα λάβουν υπ όψιν τους τόσο την αναπτυξιακή διάσταση αλλά αν με τις μειώσεις φόρων θα είναι δυνατό να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και το 2019 και το 2020 .

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, με τους εκπροσώπους των θεσμών και τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ. Ενώ, την Τετάρτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ο κ. Σταϊκούρας είχε επαφές με τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, τον επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς και γενικούς διευθυντές του υπουργείου, με αντικείμενο τα έσοδα και τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Νέος πρόεδρος ΣΟΕ ο Μιχάλης Αργυρού

Στο μεταξύ σήμερα ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) , ο καθηγητής κ Μιχάλης Αργυρού, ο οποίος και θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Euro Working Group.

Ο κ. Αργυρού γεννήθηκε στη Λευκωσία, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary ). Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Cardiff Business School, Cardiff University και πρόσφατα εκλέχθηκε τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η διεθνής μακροοικονομία/διεθνείς νομισματικές σχέσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα