Αλλαγές στη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας

Αλλαγές στη διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας
ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Τουλάχιστον 15 μαθητές και 12 σε ακριτικές θα πρέπει να έχουν τα τμήματα διδασκαλίας ξένης γλώσσας από το Σεπτέμβριο, ενώ προϋπόθεση είναι και η ύπαρξη οργανικής θέσης για τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό

Προϋποθέσεις για την δημιουργία των τμημάτων ξένων γλωσσών στις τάξεις του Γυμνασίου θέτει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας που υπέγραψε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την εφαρμογή να είναι άμεση, δηλαδή από τη σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά ή ισπανικά θα μπορούν να διδαχθούν οι μαθητές από το Σεπτέμβριο, πέραν των αγγλικών.

Η δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας θα γίνεται όταν υπάρχει ενδιαφέρον από τουλάχιστον 15 μαθητές, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις (σχολεία σε ορεινές περιοχές, απομακρυσμένα νησιά ή με δυσκολία στην πρόσβαση, ο ελάχιστος αριθμός θα είναι 12, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Απαραίτητο είναι επίσης να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού που θα διδάξει την γλώσσα.

Η διαδικασία προβλέπει ότι για την Α΄τάξη του Γυμνασίου, οι διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν. Σε συνδυασμό και με τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, θα προχωρούν σε δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας.

Για την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου της χρονιάς που ξεκινά το Σεπτέμβριο, οι μαθητές θα συνεχίσουν να διδάσκονται την ίδια γλώσσα που έμαθαν το προηγούμςενο σχολικό έτος, με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και της ύπαρξης οργανικής θέσης διδασκόντων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα