Δένδιας για επεισόδια στο ΑΠΘ: Ο νόμος για το άσυλο θα εφαρμοστεί

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, τις συλλήψεις και τις προσαγωγές φοιτητών που σημάδεψαν την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου
- 19 Νοεμβρίου 2012 12:00
Την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, επισήμανε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας το πρωί της Δευτέρας, με αφορμή την έφοδο των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Σάββατο, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.
“Δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε τα πανεπιστήμια να καταστρέφονται”, δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Το βράδυ του Σαββάτου διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου και προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές.
Σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλλει συλλήψεις φοιτητών που δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και δηλώνει ότι οι πρυτανικές Αρχές “θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο”.
Οι αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν:
“Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ με λύπη τους ενημερώνουν ότι η ειρηνική, κατά τα άλλα, πορεία κατά την επέτειο της 17 Νοέμβρη, σκιάστηκε από θλιβερά γεγονότα που πλήττουν την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Συγκεκριμένα και με αφορμή βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν στο τέλος της πορείας, από ακραίες ομάδες στα όρια του πανεπιστημιακού χώρου, η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν, με σκοπό την καταστολή.
Η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να χτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά”.