Διδασκαλία ελληνικών σε σχολεία του Βελγίου

12-9-2011-ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
12-9-2011-ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε σχολεία του Βελγίου, η χάρτα που υπεγράφη μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών

Χάρτα διακρατικής συνεργασίας υπέγραψαν χθες η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και η Βελγίδα υπουργός παιδείας της γαλλόφωνης κοινότητας, Marie-Dominique Simonet.

Σύμφωνα με τη Χάρτα η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών σχολείων του Βελγίου Βελγίδα Υπουργό Παιδείας και οι Έλληνες μαθητές, αλλά και μαθητές άλλων εθνοτήτων, που κατοικούν στο Βέλγιο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μάθημα των Νέων Ελληνικών ή του Ελληνικού Πολιτισμού, τα οποία θα διδάσκονται έως τρεις ώρες την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα έχει ορίζοντα πενταετίας (2012-2017) και θα οδηγεί στην χορήγηση Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Εκτός από την Ελληνική Γλώσσα, στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα για διδασκαλία "Στοιχείων Πολιτισμού".

Περιλαμβάνει στοιχεία γλώσσας και ιστορίας τα οποία "δουλεύουν" οι μαθητές σε επίπεδο ατομικής ή ομαδικής εργασίας (project).

Στον τομέα αυτό αξιοποιείται κυρίως ηλεκτρονικό υλικό που κάνει ελκυστικότερη την προσέγγιση των στοιχείων του πολιτισμού, καθώς και βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας.

Η υπογραφή της Χάρτας επιβεβαιώνει τη βούληση του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα "Γλώσσες και Κουλτούρες Καταγωγής" (LCO).

SHARE:

24Media Network