Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ / ΝΑΥΠΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ / ΝΑΥΠΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Η αγωνία για 100.000 μαθητές τελειώνει την Παρασκευή με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις βάζει την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Οι βαθμολογικές επιδόσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα αναρτηθούν, σύμφωνα με το Έθνος, στα σχολεία την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιου Κυριαζή, η διαδικασία της καταχώρισης των βαθμολογιών και των σχετικών ελέγχων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη 18 Ιουνίου το μεσημέρι και η προετοιμασία των δεμάτων μέχρι την Τετάρτη το βράδυ.

Την Πέμπτη το πρωί 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διακίνηση αποστολής των αποκομμάτων και των καταστάσεων από τα βαθμολογικά κέντρα προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από το πρωί της Παρασκευής θα αρχίσουν να φτάνουν σε όλα τα λύκεια της χώρας τα βαθμολογικά στοιχεία και αφού γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, θα αναρτηθούν περίπου στη 1 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι με τον οκταψήφιο κωδικό τους θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις βαθμολογίες τους και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr.

Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει γνωστό εάν την Παρασκευή θα έχουν ετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων ανά μάθημα.

Από αυτά τα στοιχεία, άλλωστε, θα φανεί με σχετική ακρίβεια πώς θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα φετινά τμήματα που συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό.

Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθεί σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, με τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων, μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα ανέβουν ή θα πέσουν οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα όλων των επιστημονικών πεδίων.

Το μόνο κομμάτι του «παζλ» που θα απομένει θα είναι οι επιλογές των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο αναμένεται να καταθέσουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών (δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών, η οποία θα γίνει και φέτος μέσω Διαδικτύου).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μικρές αυξομειώσεις ανά μάθημα θα πρέπει να περιμένουν όσοι διαγωνίστηκαν σε μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης.

Η μείωση των εισακτέων, ωστόσο, σε αρκετές σχολές που εντάσσονται στο 1ο επιστημονικό πεδίο φαίνεται πως οδηγούν τις βάσεις προς τα πάνω.

Στη Θετική Κατεύθυνση οι επιδόσεις αναμένονται χειρότερες. Το άριστα, σύμφωνα με βαθμολογητές, δυσκολεύει σημαντικά στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, τα οποία οδηγούν στις υψηλόβαθμες σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου (Βιολογία, Χημεία).

Αναφορικά με τα Μαθηματικά και τη Φυσική, μαθήματα αυξημένης βαρύτητας για το 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, τα στοιχεία δείχνουν επίσης χειρότερες επιδόσεις.

Στην τεχνολογική κατεύθυνση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε 3 από τα 4 μαθήματα ενδέχεται να καταγραφούν χειρότερες βαθμολογίες από πέρυσι.

SHARE:

24Media Network