“Κλειστόν” για δημοσιογράφους το υπουργείο Παιδείας

Στα χαρακώματα υπουργείο Παιδείας και δημοσιογράφοι. Απαγορεύτηκε η είσοδός τους στο κτίριο. "Ελάτε να σας κεράσουμε κουλουράκια αργότερα", είπαν υπάλληλοι
- 07 Οκτωβρίου 2011 15:00
Κλειστή βρήκαν την πόρτα όσοι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν την Πέμπτη στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.
Η απάντηση που ήρθε λίγη ώρα μετά δια στόματος υπαλλήλων του Γραφείου Τύπου του υπουργείου στους εμφανώς εκνευρισμένους δημοσιογράφους ήταν “Μόλις τελειώσουν τη συγκέντρωση οι μαθητές, ελάτε να σας κεράσουμε καφέ και κουλουράκια”.
Μετά τις οξυμένες αντιδράσεις των δημοσιογράφων, η ασφάλεια του Μεγάρου του Αμαρουσίου, συνέχισε χαρακτηριστικά: ” Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμία συνέντευξη. Κανείς δεν σας κάλεσε“.
Εκατοντάδες συμβασιούχοι καθηγητές πανεπιστημίων και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Νόμο-πλαίσιο και ενάντια στην αδράνεια του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά σε διορισμούς διδασκόντων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Οι καθηγητές ζητούν να προωθηθούν από το υπουργείο Παιδείας όλες “οι αναγκαίες πιστώσεις για την λειτουργία των Τμημάτων με βάση τις πραγματικές διδακτικές και ερευνητικές τους ανάγκες”.
Παράλληλα, βασικό τους αίτημα είναι να προχωρήσουν οι εξελίξεις των εκλεγμένων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που έχουν παγώσει τους τελευταίους μήνες από το υπουργείο Παιδείας.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν επίσης, μαθητές από σχολεία της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου και του Γέρακα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξωφρενικές και πρωτοφανείς ελλείψεις σε βιβλία.