Μαθητική αντίσταση στη Βουλή

Με τα πόδια έφτασαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μαθητές και καθηγητές Λυκείων της Καλλιθέας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ελλείψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δείτε τί δήλωσαν στο NEWS 247 (Pics+Vids)
- 04 Οκτωβρίου 2011 15:58
Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Βουλής πραγματοποίησαν από τις 10.30 το πρωί της Τρίτης, μαθητές και καθηγητές από το 6ο και 7ο Γενικό Λύκειο της Καλλιθέας και τη Σιβιτανίδειο σχολή.
Οι μαθητές διαδήλωσαν ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αλλά και ενάντια στις πρωτοφανείς ελλείψεις σε βιβλία και διδακτικό προσωπικό που συνθέτουν το δραματικό εκπαιδευτικό τοπίο που επικρατεί άλλωστε, σχεδόν στο σύνολο των σχολείων της χώρας.
Οι περίπου 60 μαθητές απέκλεισαν τις λεωφόρους της Συγγρού και της Θησέως, προκειμένου να φτάσουν με τα πόδια μέχρι το κτίριο της Βουλής και παρέμειναν εκεί, διαδηλώνοντας ειρηνικά, μέχρι και τις 14.00 περίπου, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.
Οι ίδιοι διαμαρτύρονται αντιδρούν και στην εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε για το θέμα των καταλήψεων.
Με το σύνθημα “Παπανδρέου, είσαι μία απάτη, καλύτερα να είχαμε πρωθυπουργό την Patty”, μαθητές και καθηγητές ζήτησαν το αυτονόητο…”Την παιδεία που μάς αξίζει”, όπως ανέφεραν στο ΝΕWS 247.
Η μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας, Μαρία δήλωσε ότι “δεν μπορούμε άλλο να κάνουμε μαθήματα με φωτοτυπίες και απλές σημειώσεις. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα τα πάρουμε. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό”.
Από την πλευρά του, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου στη Σιβιτανίδειο σχολή, Λευτέρης υπογραμμίζει στο NEWS 247 ότι “η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι ώρες που κάνουμε μάθημα πλέον είναι μόνο τρεις. Τα σχολικά βιβλία που έχουν φτάσει στα χέρια μας είναι πολύ λίγα και σίγουρα θέλουμε η φωνή μας να ακουστεί παντού”.
“Δεν ήρθα εδώ μόνο για τις ελλείψεις στην Παιδεία. Ήρθα γιατί σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να φάμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο NEWS 247 η μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας, Άννα και συνεχίζει ότι “δεν έχουμε όλα τα παιδιά υπολογιστές στο σπίτι μας για να διαβάσουμε, αλλά ούτε την οικονομική δυνατότητα να πάμε σε φροντιστήρια. Και είναι άδικο. Όσοι πάνε σε φροντιστήρια έχουν και βιβλία”.
Στο σύνολό τους πάντως μαθητές και καθηγητές δηλώνουν ανυποχώρητοι και ανανεώνουν το ραντεβού τους για αύριο Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.