Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στην Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2016: Οι απαντήσεις στην Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης

Σύγχυση και δυσκολίες στην Ιστορία, βατά τα θέματα σε Φυσική στις σημερινές Πανελλήνιες. Διαβάστε τις απαντήσεις στα δύο μαθήματα Κατεύθυνσης και τι σχολιάζουν εκπαιδευτικοί για την κλιμακούμενη δυσκολία των θεμάτων

Στη δεύτερη εβδομάδα των εξετάσεων μπήκαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2016 και οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου, στα μαθήματα: Ιστορία Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών, Φυσική Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα) και Φυσική Θετικής/Τεχνολογικής Ι & ΙΙ Κατεύθυνσης (παλαιό σύστημα).

Στο μάθημα της Ιστορίας διαπιστώθηκε κλιμακούμενη δυσκολία, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έπρεπε να επιδείξουν οι υποψήφιοι στο θέμα της Α’ Ομάδας του ΣΩΣΤΟΥ – ΛΑΘΟΥΣ. Παράλληλα, “οι μαθητές έπρεπε να προσέξουν κατά τη σύνθεση του κειμένου τους, στην απάντηση Δ1 (πηγή), αφού απαιτήθηκε συνδυασμός γνώσεων από την παλιά και τη νέα ύλη”, σχολιάζει ο ΟΕΦΕ.

Από την πλευρά τους, φιλόλογοι από τα φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ σχολιάζουν στο NEWS 247: “Τα θέματα της Α´ Ομάδας κρίνονται αναμενόμενα με εξαίρεση το θέμα Β1 που ζητήθηκε και στις Πανελλαδικές του 2015 με τη μορφή ορισμού («Πατριαρχική Επιτροπή»). Σύγχυση μπορεί να δημιουργηθεί σχετικά με τον τρίτο ορισμό στο Θέμα Α1, καθώς δε διευκρινίζεται χρονολογικά αν πρόκειται για τη Μικτή Επιτροπή (Ανταλλαγής) του 1914 ή του 1923. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δοθεί προαιρετικά και ο ορισμός για το 1914. Η Β´ Ομάδα ερωτήσεων περιλαμβάνει πολύ αναμενόμενα θέματα (Αρχή της Δεδηλωμένης – Αγροτική Μεταρρύθμιση του 1870-71 και 1917). Το θέμα Γ1 ήταν σαφές και δεν πρέπει να δημιουργήσει προβλήματα στους καλά προετοιμασμένους υποψηφίους, καθώς μάλιστα το ένα από τα δύο συνοδευτικά παραθέματα περιλαμβάνεται στο σχολικό εγχειρίδιο. Το θέμα Δ1, ωστόσο, ήταν πιο απαιτητικό, καθώς χρειαζόταν να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο συνδυασμό θεωρίας και πηγής και στη δομή της απάντησης. Γενικά, τα θέματα κρίνονται σαφή στη διατύπωσή τους και διαβαθμισμένης δυσκολίας”.

Σαφή και επιστημονικά διατυπωμένα ήταν αντίστοιχα, τα θέματα στη Φυσική Κατεύθυνσης. “Κάλυπταν ικανοποιητικό μέρος της ύλης, ενώ θεωρούνται ευκολότερα από τα περασμένα έτη. Περιείχαν πολλές αναφορές στις ερωτήσεις και την ύλη του σχολικού βιβλίου, ενώ κάποια ερωτήματα λυνόταν με την ύλη των προηγούμενων τάξεων. Δεν ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με συνέπεια να μην μπορέσει να υπάρξει διάκριση ανάμεσα στον πολύ καλό και τον άριστο μαθητή”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΕΦΕ.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουνίου με την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας, ενώ οι βάσεις εισαγωγής θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος ” και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν καθημερινά τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εξετάσεων.

 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα