Πιθανή παράταση του σχολικού έτους λόγω καταλήψεων

Σε παράταση του σχολικού έτους προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη για περισσότερες από τρεις ημέρες. Ετοιμάζεται σχετικό Προεδρικό Διάταγμα
- 25 Σεπτεμβρίου 2013 08:01
Παράταση του σχολικού έτους σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη για περισσότερες από τρεις μέρες, συζητάει το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου οι μαθητές να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες και να μην καταφύγουν στην παραπαιδεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επεξεργαστούν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ορίζει ότι “στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος”.
Τα υπό κατάληψη σχολεία αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις περιφερειακές διευθύνσεις, φτάνουν το 10-15% σε όλη τη χώρα. Στην Αττική είναι περίπου 70, στο νομό Θεσσαλονίκης 40 ενώ καταλήψεις γίνονται σε σχολεία των νομών Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αρκαδίας, Μαγνησίας, Πέλλας, Κιλκίς, Ρεθύμνου κ.α.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ