Πατριάρχης Αρμενίων: Να ενωθούν έθνη και θρησκείες κατά των τζιχαντιστών

Πατριάρχης Αρμενίων: Να ενωθούν έθνη και θρησκείες κατά των τζιχαντιστών

Όλα τα έθνη και όλες οι θρησκείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιταχθούν στη δράση των τζιχαντιστών ζήτησε ο Πατριάρχης των Αρμενίων Αράμ ο Α΄

Έκκληση σε όλα τα έθνη και όλες τις θρησκείες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, απηύθυνε ο Πατριάρχης Κιλικίας, Αράμ ο Α΄, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό.

"Πιστεύουμε ότι όλα τα έθνη και οι θρησκείες, οι παράγοντες της πολιτισμένης κοινωνίας, η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιταχθούν σε αυτό το παγκόσμιο κακό", είπε ο Πατριάρχης των Αρμενίων και πρόσθεσε: "Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι ένα διεθνές ανθρωπιστικό θέμα και δεν πιστεύω ότι υπάρχει έθνος ή θρησκεία που αποδέχεται τη βία. Για παράδειγμα, πριν τρεις μέρες καταστράφηκε μια αρμενική εκκλησία στη Συρία και άλλες εκκλησίες που ανήκαν σε άλλες κοινότητες. Είναι απαράδεκτο. Σε αυτό τον κόσμο πρέπει να συμβιώσουν όλα τα έθνη, όλες οι θρησκείες. Σεβόμενοι, κατανοώντας και αποδεχόμενοι ο ένας τον άλλον".

Με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης ο Πατριάρχης συζήτησε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την πορεία εξόδου από αυτή, την Αρμενική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή και τη δράση των εξτρεμιστών. Ο Πατριάρχης χαιρέτισε τα αποτελέσματα της ελληνικής κυβέρνησης και τα βήματα για την οικονομική ανάκαμψη και εξήρε τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας ότι αποτελεί "γέφυρα" μεταξύ Ανατολής-Δύσης και έχει καλές σχέσεις με τον μουσουλμανικό κόσμο.

"Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ο Πατριάρχης είναι πολύ καλός γνώστης των όσων συμβαίνουν όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή, αλλά διεθνώς", είπε από την πλευρά του ο κ. Ορφανός και σημείωσε: "Συζητήσαμε για την ισχυρή παρουσία της Αρμενικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη, η οποία παίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Πολλοί από αυτούς εκπροσωπούνται και πολιτικά σε διάφορα επίπεδα. Συζητήσαμε για τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς συνδυάζει στοιχεία τα οποία τη φέρνουν κοντά στην Ευρώπη-είναι μέλος της Ε.Ε.-γνωρίζει και τον τρόπο σκέψης της Ανατολής, έχει καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο, μπορεί να είναι η χώρα "γέφυρα" η οποία θα βοηθήσει ώστε αυτή η ταραγμένη περιοχή να βρει διεξόδους, να δώσει απαντήσεις, να βρούμε λύσεις. Σε αυτή την πορεία ο ελληνικός και ο αρμενικός λαός είναι στην ίδια πλευρά, όπως ήταν πάντα".

Ο Πατριάρχης των Αρμενίων επισκέφθηκε, επίσης, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network