Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την ερχόμενη εβδομάδα σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία λόγω απορριμάτων

Πάσχα με σκουπίδια στον Πύργο. (EUROKINISSI/Γιάννης
Σπυρούνης/ilialive.gr)
Πάσχα με σκουπίδια στον Πύργο. (EUROKINISSI/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr) EUROKINISSI

Οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηλείας αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία εξαιτίας των τόνων αμάζευτων απορριμάτων

Δεν πρόκειται να ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, εξαιτίας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους τόνους των αμάζευτων απορριμμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν για μία εβδομάδα και οι παιδικοί σταθμοί σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε πως "η περιφέρεια ό,τι ήταν να κάνει, το έκανε" και πρόσθεσε: "Πρέπει να παρέμβει η κεντρική εξουσία το συντομότερο δυνατό, για να μην κινδυνεύσει κι άλλο η δημόσια υγεία".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι "ο Πύργος και η Αρχαία Ολυμπία, βρίσκονται σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού" τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών ομάδων, είναι άμεσος".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόλεμος για τα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει τον Πύργο

SHARE:

24Media Network