ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Άδεια η λεωφόρος Αμαλίας.

Κορονοϊός: Η μείωση της κυκλοφορίας καθάρισε τον αττικό ουρανό

Σημαντική μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας της Αθήνας λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού διαπιστώνεται από τις μετρήσεις που πραγματοποιεί υπηρεσία του υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πλαστικά μπουκάλια στη θάλασσα

Μένουμε σπίτι χωρίς πλαστικά μιας χρήσης

Η Clean Blue Paros και η WWF προσκαλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στη δράση "Μέτρησέ το στο σπίτι", με σκοπό τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης που βρίσκονται σε κάθε νοικοκυριό.

Θεσσαλονίκη: Ίδια η κατανάλωση και παραγωγή σκουπιδιών παρά την καραντίνα

Θεσσαλονίκη: Ίδια η κατανάλωση και παραγωγή σκουπιδιών παρά την καραντίνα

Στα ίδια επίπεδα η ποσότητα απορριμάτων τον Μάρτιο του 2019 με τον φετινό, παρά την καραντίνα ελέω της πανδημίας. Τι δήλωσε ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Εικόνα που τραβήχτηκε από drone και δείχνει τους άδειους δρόμους του Παρισιού ελέω της πανδημίας του κορονοϊού.  (Prefecture de Police de Paris via AP)

Κορονοϊός: Η καραντίνα καθαρίζει την ατμόσφαιρα στις αστικές περιοχές

Οι πολίτες #μένουν_σπίτι και καθαρίζει ο ουρανός. Η επιβολή περιοριστικών μέτρων ελέω της πανδημίας του COVID-19, επιφέρει την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις αστικές περιοχές πανευρωπαϊκά.

Πλύσιμο χεριών

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: "Το νερό ως εργαλείο πρόληψης και αποφυγής μετάδοσης κορονοϊού"

Το νερό είναι το κύριο μέσο με το οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τα οικοσυστήματα της γης και κατά συνέπεια τη ζωή όλων μας. Τώρα, με την πανδημία του κορονοϊου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον κορονοϊό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκεύης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συζητήθηκαν τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης που θα λάβει η χώρα για τον κορονοϊό.

Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση για το κλίμα στις Βρυξέλλες

Εκατοντάδες διαδηλωτές στις Βρυξέλλες μαζί με την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Τούνμπεργκ έφθασε στο σημείο απ' που θα ξεκίναγε η διαδήλωση. Στάθηκε στην κορυφή της πορείας κρατώντας το διάσημο πανό της με το σύνθημα: "Σχολική απεργία για το κλίμα".

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

Τέσσερα εμπόδια στη συμμετοχή των καταναλωτών στην ενεργειακή μετάβαση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το πιο μεγάλο εμπόδιο αποτελεί η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το δυναμικό των πελατών, ενώ ανεπαρκείς είναι και οι πληροφορίες σχετικά με το πραγματικό κόστος και τα οφέλη των λύσεων για χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: "Ο κόσμος φλέγεται, αλλά πολιτικοί και ΜΜΕ αδιαφορούν"

Την αδιαφορία πολιτικών και ΜΜΕ κατήγγειλε η 17χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ σε διαδήλωση για το κλίμα στο Μπρίστολ της Βρετανίας, ενώπιον χιλιάδων συγκεντρωμένων διαδηλωτών.

Ακτιβιστές στην Extinction Rebellion

Βρετανία: Ακτιβιστές διαδήλωσαν ντυμένοι καναρίνια έξω από ανθρακωρυχείο

Ακτιβιστές ντύθηκαν καναρίνια και κλείστηκαν σε κλουβιά έξω από ανθρακωρυχείο στη βόρεια Αγγλία. Ο ιδιοκτήτης του ορυχείου χαρακτήρισε «άστοχη» την κινητοποίηση των ακτιβιστών.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην  εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικο-ανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης

Τσίπρας: Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για το περιβάλλον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Χάρισον Φορντ

Χάρισον Φορντ για Τραμπ: "Οι σημερινοί ηγέτες στη χώρα μας είναι γελοίοι"

Ο Χάρισον Φορντ ανησυχεί για την αντιπεριβαλλοντική ατζέντα του Τραμπ. "Είμαι οργισμένος. Οι σημερινοί ηγέτες στη χώρα μας είναι γελοίοι και δεν πιστεύουν στην επιστήμη", σχολίασε.

Μόλυνση της ατμόσφαιρας από στοίβα καμινάδας του εργοστασίου παραγωγής θέρμανσης

Στοιχεία σοκ για τις εκπομπές μεθανίου

Οι ανθρωπογενείς εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα έχουν υποεκτιμηθεί σοβαρά έως τώρα κατά 25% έως 40%, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Το μεθάνιο ευθύνεται για την άνοδο της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

Μητσοτάκης: "Κεντρική πολιτική απόφαση να είμαστε πρωτοπόροι στην απολιγνιτοποίηση"

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασε το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που προβλέπει απόσυρση των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως το 2023.

Οι πάγοι λιώνουν

Κλιματική αλλαγή: Ξεπέρασε τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Ανταρκτική

Έσπασε κάθε ρεκόρ το θερμόμετρο στην Ανταρκτική και για πρώτη φορά στην ιστορία οι επιστήμονες κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου. Χαρακτηρίζουν το γεγονός "μη φυσιολογικό".