ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-3 τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», καθώς αυτός διέσχιζε το Ιόνιο και πλησίαζε την Ελλάδα.

"Ιανός": Εντυπωσιακή φωτογραφία από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus

Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-3 τράβηξε μια εντυπωσιακή φωτογραφία του μεσογειακού κυκλώνα, καθώς αυτός διέσχιζε το Ιόνιο και πλησίαζε την Ελλάδα - Πώς θα είναι ο καιρός την επόμενη του "Ιανού";

Αγγελόψαρο του σπηλαίου

Ξεχάστε ό,τι ξέρατε: Τουλάχιστον 11 είδη ψαριών μπορούν να περπατήσουν στην ξηρά

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι υπάρχουν τουλάχιστον αρκετά, σε σχέση με τα προηγούμενη δεδομένα, είδη ψαριών, που δεν περιορίζονται στο κολύμπι αλλά περπατούν κιόλας.

Συγκέντρωση για το Περιβάλλον, Αθήνα 2020

Καταστροφή του Περιβάλλοντος: "Οι πολλοί θα υποστούν τις αρνητικές επιπτώσεις"

Ποια είναι τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Τι θα πει Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία; Γιατί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων έχει προκαλέσει κύματα αντιδράσεων; Η Κατερίνα Ανδρικοπούλου μάς απαντά.

ΔΕΗ.ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ

Έντεκα επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για να εγκαταλείψουν το λιγνίτη Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη

Στην κυβερνητική επιτροπή σήμερα το master plan για το "σβήσιμο" των ανθρακικών μονάδων της ΔΕΗ και το πέρασμα Δυτ. Μακεδονίας και Μεγαλόπολης στην "επόμενη μέρα". Το News 24/7 αποκαλύπτει το περιεχόμενο του κυβερνητικού σχεδίου.

Mόσχα

Πέντε πράγματα που μας έχει μάθει ο κορονοϊός και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης

Η κρίση του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη και που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, έχει πολλά να μας διδάξει για μία ακόμα πιο υπαρξιακή απειλή: την κλιματική κρίση. Πάμε να δούμε 5 μαθήματα που μας έδωσε ο COVID-19.

Καταγγελία από περιβαλλοντική οργάνωση: "Αλιεύουν καρχαρίες και τους πουλάνε ως γαλέους"

Καταγγελία από περιβαλλοντική οργάνωση: "Αλιεύουν καρχαρίες και τους πουλάνε ως γαλέους"

Σοβαρή καταγγελία από την iSea με αφορμή καρχαρία που αλιεύθηκε πρόσφατα σε θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους. Μάλιστα, ο καρχαρίας ανήκει σε προστατευόμενο είδος.

Λιώνουν οι πάγοι.

Κλιματική αλλαγή: Η Γη έχασε 28 τρις τόνους πάγου σε λιγότερο από 30 χρόνια

Εφιαλτικά τα συμπεράσματα ομάδας βρετανών επιστημόνων που διαπίστωσαν οτι μέσα σε 30 χρόνια η εξαφανίστηκαν απο την επιφάνεια της γης 28 τρισεκατομμύρια τόνοι πάγου.

Περιβαλλοντική καταστροφή στον Μαυρίκιο λόγω πετρελαιοκηλίδας

Μαυρίκιος: Κόπηκε στα δύο το φορτηγό πλοίο - Χύθηκαν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση του Μαυρίκιου για αμέλεια, με τους κατοίκους του νησιού να διερωτώνται γιατί έγιναν τόσες λίγες ενέργειες από τη στιγμή που προσάραξε το πλοίο μέχρι να αρχίσει η διαρροή.

Ινδία

Το περιβάλλον στο στόχαστρο: Πάνω από 200 δολοφονίες υπερασπιστών του το 2019

Σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τον πλανήτη από τις βιομηχανίες που καταστρέφουν και εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα, οι δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος και των γαιών δεν ήταν ποτέ τόσες πολλές.

Απο τις φωτιές στην Αυστραλία.

Αυστραλία: Τρία δισεκατομμύρια ζώα κάηκαν στις φωτιές ή εκτοπίστηκαν

Στη δημοσιότητα έκθεση του WWF σύμφωνα με την οποία κατα τις πυρκαγιές στην Αυστραλία πριν απο μερικούς μήνες, σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ζώρα κάηκαν ή αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν προς αναζήτηση τροφής, με λιγοστές πιθανότητες επιβίωσης.

Φωτιές στον Αμαζόνιο

Ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης στον Αμαζόνιο: Μαίνονται "σοκαριστικές" φωτιές

Με την περίοδο ξηρασίας στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου να είναι ακόμα στην αρχή της, ακτιβιστές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ύπαρξη “σοκαριστικών” φωτιών. Ο Μπολσονάρο, πάλι, αρνείται πεισματικά τα γεγονότα.

Αιολικό πάρκο - φωτογραφία αρχείου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Τα αιολικά πάρκα χωρίς πλαίσιο προστασίας είναι εις βάρος του περιβάλλοντος

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν "υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής"

Πλαστικά μπουκάλια (φωτογραφία αρχείου)

Πλαστικά μίας χρήσης: Πότε θα αποσυρθούν από την Ελλάδα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος για το μεγάλο στόχο να αποσυρθούν εντελώς από την Ελλάδα τα πλαστικά μιας χρήσης. Ο απίστευτος αριθμός πλαστικών μπουκαλιών που διατίθενται ετησίως στη χώρα μας.

Καφέ αρκούδα

Ιταλία: Αρκούδα καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από επίθεση σε πεζοπόρους

Αρκούδα καταδικαστηκε σε θάνατο, έπειτα από επίθεση σε δύο άτομα, στην περιοχή Τρεντίνο της Ιταλίας. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συγκεντρώσει 15.000 υπογραφές για να εμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης.

Κεραυνοί

Εξωπραγματικό ρεκόρ: Πόσα χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη αστραπή που καταγράφηκε ποτέ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο ρεκόρ μεγαλύτερης σε διάρκεια αστραπής που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Διπλάσιοι οι αριθμοί των νέων ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα.

Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόκειται για ένα νησί το οποίο έχει μία λίμνη, η οποία μέσα της έχει ένα άλλο νησί, το οποίο μέσα του έχει μία λίμνη, η οποία έχει μέσα της ένα άλλο νησί, μέσα στο οποίο δημιουργείται μία άλλη λίμνη.