ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Ακτιβιστές της Greenpeace διαδηλώνουν για τις φάλαινες που κρατούνται παράνομα στη Ρωσία

Ρωσία: Απελευθερώθηκαν φάλαινες που κρατούνταν αιχμάλωτες σε μικρές δεξαμενές

ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που επιτρέπει να συλλαμβάνονται και να πωλούνται σε ενυδρεία όρκες και φάλαινες μπελούγκα. Μετά από τη δημοσίευση όμως φωτογραφιών που δείχνουν τις αιχμάλωτα ζώα, οι αρχές αντέδρασαν.

Ρόδι

Έλαιο από σπόρους ροδιού: "Χρυσάφι" για την ελληνική γη και ασπίδα για την υγεία

ΥΓΕΙΑ

"Eίναι πόσιμο, περιέχει βιταμίνη C που προστατεύει την καρδιά και τις αρτηρίες, είναι αντικαρκινικό και έχει την ιδιότητα να βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων", σύμφωνα με τον κ. Κασσίδη.

Εικόνες φρίκης στη Ζιμπάμπουε: Ξηρασία αφήνει στο πέρασμά της δεκάδες ζώα νεκρά

Εικόνες φρίκης στη Ζιμπάμπουε: Ξηρασία αφήνει στο πέρασμά της δεκάδες ζώα νεκρά

Όπως και η υπόλοιπη νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και καιρό με επεισόδια ξηρασίας τα οποία επιδεινώνει η υπερθέρμανση του πλανήτη, που επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια του πληθυσμού και της πανίδας.

Κλιματική αλλαγή: Προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι η στάθμη των ωκεανών θα ανέβει δραματικά

Κλιματική αλλαγή: Δεκαπέντε χρόνια εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Μόνο οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μεταξύ της υπογραφής της συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, το 2015, και του έτους 2030 θα συμβάλουν στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών κατά 8 εκατοστά έως το 2100

Λιώσιμο των πάγων λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κλιματική αλλαγή: Έως και δύο μέτρα η άνοδος της στάθμης στη Μεσόγειο μέχρι το 2099

"Η Μεσόγειος είναι το hot spot των hot spot της κλιματικής αλλαγής. Θερμαίνεται κατά 20% γρηγορότερα από τις υπόλοιπες θάλασσες του κόσμου" τονίζει στην επιστημονική του μελέτη ο Αλέσσιο Σάττα, συντονιστής του Medwet.

Κοάλα λαμβάνει φροντίδα μετά τη φωτιά

Αυστραλία: Φόβοι για θάνατο εκατοντάδων κοάλα σε μεγάλη φωτιά

Η μεγάλη φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία ανησυχεί τους διασώστες ζώων, οι οποίοι φοβούνται για τον θάνατο εκατοντάδων κοάλα που δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν. Το είδος χαρακτηρίζεται ως "ευάλωτο" από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Αυστραλίας

Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ψάχνει σκάφος για να πάει στην Ισπανία

"Χρειάζομαι να βρω έναν τρόπο για να διασχίσω τον Ατλαντικό τον Νοέμβριο ... Εάν κάποιος μπορούσε να μου βρει ένα μέσο μεταφοράς, θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων", έγραψε στο Twitter η 16χρονη .

Η ακτιβίστρια Greta Thunberg

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Γιατί απορρίπτει βραβείο ύψους 46.000 ευρώ

"Το κίνημα για την κλιματική αλλαγή δεν χρειάζεται άλλα βραβεία. Ανήκουμε στις χώρες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το μέγιστο. Και όμως οι χώρες μας δεν κάνουν ουσιαστικά τίποτα" γράφει η Γκρέτα.

Πόσους ανθρώπους εν τέλει αντέχει η Γη;

Πόσους ανθρώπους εν τέλει αντέχει η Γη;

Από το 1850 οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράξει 5 δισ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, περισσότερο από ολόκληρη την ΕΕ. Το αποτύπωμα άνθρακα ενός Αμερικανικού είναι ίσο με εκείνο πέντε μέσων ανθρώπων. Οι αριθμοί φαίνεται ότι δεν έχουν σημασία τόσο πολύ όσο οι προτιμήσεις μας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Climate Change Conference: Κυβέρνηση και ΕΛΠΕ παρουσίασαν τους άξονες της περιβαλλοντικής πολιτικής

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στη σταδιακή απολιγνιτοποίηση έως το 2028, ενώ ο ο κ. Παπαθανασίου τη σταδιακή υποκατάσταση του αργού πετρελαίου από πρώτες ύλες χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα.

Return to Antikythera

Νέα ευρήματα της υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Εντυπωσιακά ευρήματα ανελκύστηκαν με επιτυχία από την επιχείρηση, όπως τμήματα αμφορέων, βάσεις, λαιμοί και σώματα. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για συντήρηση.

Διαμαρτυρία στο Λονδίνο για την κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Διεθνής πρωτοβουλία της Ελλάδας για την προστασία των μνημείων

Εάν δεν ληφθούν μέτρα η ζημία -τόσο στον φυσικό όσο και στον πολιτιστικό πλούτου του πλανήτη- θα είναι μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με τον κύριο Ζερεφό, ακαδημαϊκός καθηγητής.

Πίθηκος στην Ινδονησία

Θανατηφόρο παράσιτο πέρασε από τους γορίλες στους ανθρώπους

Πριν από 50.000 χρόνια και λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης στους πιθήκους δημιουργήθηκε το παράσιτο "Plasmodium falciparum", το οποίο είναι υπεύθυνο για τους χιλιάδες θανάτους από ελονοσία κάθε χρόνο.

alps switzerland

Κλιματική αλλαγή: Οι ελβετικοί παγετώνες έχασαν το 10% του όγκου τους μέσα σε πέντε χρόνια

Το λιώσιμό τους έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, αναφέρει η ελβετική Ακαδημία φυσικών επιστημών με τις μεγαλύτερες απώλειες να εντοπίζονται στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα των Άλπεων.

Καθαρισμός παράνομων διαφημιστικών αφισών και λαβάρων στην Αττική

Γ.Πατούλης: "Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον"

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 3.500 παράνομες διαφημιστικές αφίσες και λάβαρα, αποξηλώθηκαν από κεντρικούς δρόμους σε όλο το λεκανοπέδιο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Το επικίνδυνο ψάρι Λαγοκέφαλος που αλιεύθηκε από ψαρά στον Αγιόκαμπο Λάρισας

"Εισβολή" ξενικών ψαριών από την Ερυθρά Θάλασσα στην Ελλάδα - Οδηγίες προς τους πολίτες

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιστήμονες καταγράφουν τα είδη ψαριών που "εισέβαλαν" στην Ελλάδα, με στόχο να τα μελετήσουν και να ξεκαθαρίσουν, ποια από αυτά είναι τοξικά και επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Λίμνη στην Πίνδο

Ιωάννινα: Οι άγνωστες αλπικές λίμνες της Πίνδου, μία "θεϊκή" δημιουργία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απίστευτα τοπία στις βουνοκορφές της Πίνδου. Οροπέδια και ορθοπλαγιές κι ανάμεσα τους υδάτινοι μαίανδροι και λιμνούλες. Ο,τι πρέπει για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Φωτογραφία αρχείου

Οι 20 εταιρείες που ευθύνονται για πάνω από το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι παγκόσμιες εκπομπές της περιόδου 1965-2018 έφθασαν συνολικά τους 1.354 δισεκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου και, από αυτούς, οι 20 εταιρείες έχουν "συμβάλει" με εκπομπές 480 δισ. μετρικών τόνων.

Έσωσαν αρκουδάκι 10 μηνών που πιάστηκε σε παράνομη παγίδα

Έσωσαν αρκουδάκι 10 μηνών που πιάστηκε σε παράνομη παγίδα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιχείρηση απελευθέρωσης νεαρής αρκούδας από δόκανο στον Κορυδαλλό Τρικάλων έστησε η ομάδα του Αρκτούρου με την μικρή "Αντωνία" να γυρίζει τελικά σώα στη μαμά της - Τρίτο παρόμοιο περιστατικό μέσα στο 2019.

Εικόνα από τη λίμνη Κορώνεια

Σύσταση μόνιμης επιτροπής για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας

Ο κ.Αραβώσης χαρακτήρισε «συλλογική» την προσπάθεια για την αποκατάσταση της λίμνης και όχι «πολιτικό ή κομματικό θέμα», αλλά κάτι που απαιτεί τη σύμπραξη όλων για να βρεθεί λύση.

Ανταρκτική

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε παγόβουνο 15 φορές στο μέγεθος του Παρισιού

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυτά τα νούμερα μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά, αλλά η παραγωγή παγόβουνων εντάσσεται στον φυσιολογικό κύκλο της ζωής των φραγμάτων πάγου που είναι η προέκταση των παγετώνων στο νερό, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

ΕΛΙΑΜΕΠ και FOGGS ιδρύουν το Ελληνικό Φόρουμ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΕΛΙΑΜΕΠ και FOGGS ιδρύουν το Ελληνικό Φόρουμ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η κινητοποίηση των δύο Ιδρυμάτων έρχεται σε μία στιγμή που δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές, καθώς τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι ορατά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.