ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην  εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικο-ανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης

Τσίπρας: Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ για το περιβάλλον, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Χάρισον Φορντ

Χάρισον Φορντ για Τραμπ: "Οι σημερινοί ηγέτες στη χώρα μας είναι γελοίοι"

Ο Χάρισον Φορντ ανησυχεί για την αντιπεριβαλλοντική ατζέντα του Τραμπ. "Είμαι οργισμένος. Οι σημερινοί ηγέτες στη χώρα μας είναι γελοίοι και δεν πιστεύουν στην επιστήμη", σχολίασε.

Μόλυνση της ατμόσφαιρας από στοίβα καμινάδας του εργοστασίου παραγωγής θέρμανσης

Στοιχεία σοκ για τις εκπομπές μεθανίου

Οι ανθρωπογενείς εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα έχουν υποεκτιμηθεί σοβαρά έως τώρα κατά 25% έως 40%, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη. Το μεθάνιο ευθύνεται για την άνοδο της θερμοκρασίας και την κλιματική αλλαγή.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020.

Μητσοτάκης: "Κεντρική πολιτική απόφαση να είμαστε πρωτοπόροι στην απολιγνιτοποίηση"

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσίασε το σχέδιο απολιγνιτοποίησης που προβλέπει απόσυρση των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ έως το 2023.

Οι πάγοι λιώνουν

Κλιματική αλλαγή: Ξεπέρασε τους 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Ανταρκτική

Έσπασε κάθε ρεκόρ το θερμόμετρο στην Ανταρκτική και για πρώτη φορά στην ιστορία οι επιστήμονες κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου. Χαρακτηρίζουν το γεγονός "μη φυσιολογικό".

Λογότυπο της BP

Λονδίνο: 100 ακτιβιστές της Greenpeace απέκλεισαν τα γραφεία της BP

Η BP ανέφερε ότι οι ακτιβιστές της Greenpeace επιχείρησαν να τοποθετήσουν 500 ηλιακά πάνελ μπροστά από το κτίριό της στο κεντρικό Λονδίνο, και απέκλεισαν τις εισόδους με βαρέλια πετρελαίου.

Ακτιβιστές ανεβαίνουν στο κτίριο της Ευρώπης δίπλα σε ένα πανό κατά τη διάρκεια μιας κλιματικής επίδειξης έξω από  συνάντηση κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Βρετανία: Προβλέψεις για ρεκόρ ζέστης τα επόμενα χρόνια

Οι τελευταίες προβλέψεις καταδεικνύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα συνεχιστεί, μαζί με τα αυξημένα επίπεδα των εκπομπών αερίου. Η θερμοκρασία θα είναι κατά 1,06 έως 1,62 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη.