ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις Κυκλάδες

Η κλιματική αλλαγή θα σβήσει από το χάρτη τις Κυκλάδες

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με εφιαλτικό σενάριο του National Geographic.

Διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Πολωνία

Διάσκεψη ΟΗΕ για το Κλίμα: "Ναι" 200 χωρών στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι χώρες ωστόσο δεν ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου

Αττικό Πάρκο: "Τα τζάγκουαρ δεν είναι γατούλες, δυστυχώς δεν είχαμε άλλη επιλογή", απαντά ο Λεσουέρ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο δύο τζάγκουαρ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου περιέγραψε στο News 24/7 ένας εκ των ιδιοκτητών του ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ - "Ήταν δύσκολη στιγμή, το ένα από τα δύο το είχα μεγαλώσει με μπιμπερό" λέει με θλίψη.

Αναμένεται νέο ιστορικό ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Περιβάλλον καλεί... SOS: Αναμένεται νέο ιστορικό ρεκόρ εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άκρως ανησυχητικά τα συμπεράσματα του Παγκόσμιου Προγράμματος Άνθρακα. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 2,7% το 2018 έναντι του 2017.

Η Αθήνα από τον λόφο του Λυκαβηττού

Δημαράς: Έρχονται κατεδαφίσεις κτιρίων στην Αθήνα - Κίνδυνος κατάρρευσης σε σεισμό

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς τόνισε ότι το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας περιλαμβάνει και κατεδαφίσεις κτιρίων. "Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές" είπε μεταξύ άλλων.

Κλιματική αλλαγή

Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή: "Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή"

Το 2018 είναι μια από τις τέσσερις πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί ποτέ, με τις συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα να φθάνουν σε επίπεδο ρεκόρ, τονίστηκε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ που ξεκίνησε στην Πολωνία.

Σύννεφα πάνω από την Αθήνα

Αυξάνονται διαχρονικά τα σύννεφα πάνω από την Αθήνα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το ποσοστό της ολικής νεφοκάλυψης του ουρανού στην Αθήνα παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, όμως παρατηρείται μια γενική αυξητική τάση, που είναι μεγαλύτερη τη θερμή εποχή του έτους και ιδιαίτερα τις βραδινές και μεσημεριανές ώρες.

Φυσικό περιβάλλον και κλιματική αλλαγή

Κλιματική Αλλαγή: Προσηλωμένοι στόχους των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 οι επαγγελματίες μηχανικοί

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θετικό μήνυμα εξέπεμψαν οι επιστήμονες μετά το πέρας των εργασιών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων.

Όλο και πιο συχνές οι απειλητικές φωτιές στην Μεσόγειο

Κλιματική αλλαγή: Η υπερθέρμανση ανάβει φωτιές στην Μεσόγειο

Όσο περισσότερο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία στην λεκάνη της Μεσογείου, όχι μόνο θα πληθαίνουν οι φωτιές που απειλούν τις χώρες της περιοχής, αλλά θα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, επισημαίνει νέα εφιαλτική μελέτη. Κοινός παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι φυσικά ο ίδιος ο άνθρωπος.

Κλιματική αλλαγή

Κλιματική αλλαγή: Έτσι αλλάζουν οι χάρτες του πλανήτη

Θάλασσες, πεδιάδες, έρημοι... Όλα αυτά που απαρτίζουν τον πλανήτη μας και βιώνουμε καθημερινά μπορούν να αλλάξουν δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής, απειλώντας την επιβίωση του ανθρώπινου είδους, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Από τις πλημμύρες στην Ιορδανία, Αρχείο

Der Spiegel: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καταιγίδες, πλημμύρες, ξηρασία: Η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να κάνει τις καταιγίδες στην περιοχή της Μεσογείου πιο ακραίες, προειδοποιούν οι ερευνητές, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ηφαίστειο Σαντορίνης, Αρχείο

Αποκάλυψη: Πιθανή μια έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης τα επόμενα 30 χρόνια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο ηφαιστειολόγος Γεώργιος Βουγιουκαλάκης είπε πως το ηφαίστειο δεν αποκλείεται να εκραγεί τα επόμενα χρόνια λέγοντας όμως παράλληλα πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους.

Υπάλληλος της Δασικής Υπηρεσίας, Πυροσβέστης και πολίτες στη μάχη της κατάσβεσης φωτιάς στην Μάκιστο Ηλείας το 2017.

Αλλαγή του μοντέλου δασοπυρόσβεσης ζητούν οι δασολόγοι

Η κίνηση "Πρωτοβουλία για τα Δάση" με αφορμή την τραγωδία στην Ανατολική Αττική προτείνει μια δέσμη μέτρων για τον επανακαθορισμό του ρόλου του δασοπυροσβέστη με έμφαση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και όχι στην καταστολή - Τι λένε σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.