ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

Αιολικό πάρκο - φωτογραφία αρχείου

Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Τα αιολικά πάρκα χωρίς πλαίσιο προστασίας είναι εις βάρος του περιβάλλοντος

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν "υπέρ της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γιατί είναι κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής"

Πλαστικά μπουκάλια (φωτογραφία αρχείου)

Πλαστικά μίας χρήσης: Πότε θα αποσυρθούν από την Ελλάδα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι τόνισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος για το μεγάλο στόχο να αποσυρθούν εντελώς από την Ελλάδα τα πλαστικά μιας χρήσης. Ο απίστευτος αριθμός πλαστικών μπουκαλιών που διατίθενται ετησίως στη χώρα μας.

Καφέ αρκούδα

Ιταλία: Αρκούδα καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από επίθεση σε πεζοπόρους

Αρκούδα καταδικαστηκε σε θάνατο, έπειτα από επίθεση σε δύο άτομα, στην περιοχή Τρεντίνο της Ιταλίας. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν συγκεντρώσει 15.000 υπογραφές για να εμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης.

Κεραυνοί

Εξωπραγματικό ρεκόρ: Πόσα χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη αστραπή που καταγράφηκε ποτέ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αξιοσημείωτο είναι και το νέο ρεκόρ μεγαλύτερης σε διάρκεια αστραπής που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Διπλάσιοι οι αριθμοί των νέων ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα.

Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

Το νησί "μπάμπουσκα" σε λίμνη που έχει νησί με άλλη λίμνη

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρόκειται για ένα νησί το οποίο έχει μία λίμνη, η οποία μέσα της έχει ένα άλλο νησί, το οποίο μέσα του έχει μία λίμνη, η οποία έχει μέσα της ένα άλλο νησί, μέσα στο οποίο δημιουργείται μία άλλη λίμνη.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Τούνμπεργκ: Το ίδιο επείγουσα η κλιματική αλλαγή με την πανδημία του κορονοϊού

Σε αποκλειστική της συνέντευξη στο BBC News, η Γκρέτα υποστηρίζει πως το μόνο θετικό που προέκυψε από την πανδημία είναι η πιθανότητα να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις παγκόσμιες κρίσεις.

Καθαρισμός σε παραλία

Χατζηδάκης: Στηρίζουμε την πρωτοβουλία πολιτών για καθαρισμό του βυθού της Άνδρου

«Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζουμε στην πράξη πρωτοβουλίες που συνδυάζουν τον εθελοντισμό με την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ανεμογεννήτριες (ΦΩΤΟ Αρχείου)

Ανεμογεννήτριες: "Κόκκινο" από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για επτά περιοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την μη αδειοδότηση επτά αιολικών πάρκων στην περιοχή της αιτείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σε ποιες περιοχές ήταν να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και ποιο το σκεπτικό της απόφασης.

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα όπου και είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τσίπρας: Σύγκρουση με τα συμφέροντα για πράσινες πολιτικές ανάπτυξης

Από το πάρκο Σχινιά όπου βρέθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι χρειάζεται σύγρκουση με τα συμφέρονται για να προωθηθούν οικολογικές πολιτικές.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Απαιτείται συνεργασία για την αποφυγή οικολογικής καταστροφής

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.Ζητεί διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τήνος: Νίκη των κατοίκων - Ακυρώθηκε η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών

Τήνος: Νίκη των κατοίκων - Ακυρώθηκε η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαιώθηκαν οι αγώνες των κατοίκων της Τήνου που αντιδρούσαν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ενδοχώρα του νησιού. Πρόσφατα στο νησί υπήρξαν σκηνές απρόκλητης βίας και καταστολής εκ μέρους των ανδρών των ΜΑΤ.