ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ειδήσεις και νέα που αφορούν το Περιβάλλον.

#NEVERSETTLE - Coca Cola

#NEVERSETTLE: Δεν αρκεί να φτιάχνουμε αναψυκτικά. Χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά.

Με αίσθημα ευθύνης και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, η Coca-Cola παρουσιάζει τη νέα της ανατρεπτική εταιρική καμπάνια #NEVERSETTLE, μέσα από την οποία φιλοδοξεί να δείξει πως όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης στα πολυάριθμα ζητήματα που πλήττουν τον πλανήτη μας σήμερα.

WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία - Ξενοδοχεία κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

WWF Hotel Kitchen: Εδώ το φαγητό έχει αξία - Ξενοδοχεία κατά της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Με τουλάχιστον το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων να σπαταλιέται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο και την παραγωγή της τροφής να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον, η μείωση της σπατάλης τροφίμων αποτελεί υψηλή προτεραιότητα

Καθαρίζοντας τις παραλίες της Ελλάδας με την iSea

Καθαρίζοντας τις παραλίες της Ελλάδας με την iSea

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η iSea είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων. Για δεύτερη χρονιά, υλοποιεί παράκτιους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος, σε μια κοινή προσπάθεια για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Ξηρασία και ερημοποίηση εδαφών (φωτογραφία αρχείου)

Κλιματική αλλαγή: Με ερημοποίηση κινδυνεύει το 1/3 της Ελλάδας

Η ανθρώπινη παρέμβαση επιτείνει την κλιματική αλλαγή και μία από τις συνέπειές της είναι το φαινόμενο της ερημοποίησης. Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό, στη χώρα μας η ανατολική Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου είναι περιοχές υψηλού κινδύνου.

Έρημος της Αριζόνας

17 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα για την καταπολέμηση της ξηρασίας και της απερήμωσης

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να επιστήσει την προσοχή στην εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Απερήμωσης.

Παγκόσμια ανησυχία: Η Γροιλανδία έχασε 2 γιγατόνους πάγου μέσα σε λίγες ημέρες

Παγκόσμια ανησυχία: Η Γροιλανδία έχασε 2 γιγατόνους πάγου μέσα σε λίγες ημέρες

Το λιώσιμο των καλυμμάτων πάγου της Γροιλανδίας και της Ανταρκτικής εκτός του ότι θα αυξήσει το επίπεδο των ωκεανών ενδέχεται επίσης να προκαλέσει τις επόμενες δεκαετίες περισσότερα ακραία φαινόμενα. Δείτε φωτογραφίες από το λιώσιμο των πάγων.

Στιγμιότυπο από κίνηση στη Λεωφόρο Συγγρού

Οι πόλεις θέτουν περιορισμούς κίνησης οχημάτων στο αστικό κέντρο

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην Ελλάδα, καθώς το μέτρο του δακτυλίου, έχει πλέον περιορισμένα αποτελέσματα και ζητήματα συμφόρησης παρατηρούνται σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας, η πολιτεία οφείλει να λάβει μέτρα με σεβασμό στην υγεία των πολιτών, εφαρμόζοντας την ελεγχόμενη είσοδο.

Δελφίνι σε πισίνα δελφινάριου

Στους Λειψούς το πρώτο στον κόσμο καταφύγιο απελευθέρωσης αιχμάλωτων δελφινιών

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Κέντρο δημιουργήθηκε σ’ ένα πανέμορφο, μικρό κόλπο, στη βόρεια πλευρά των Λειψών και αποτελεί την κοιτίδα της πρωτοβουλίας για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των δελφινιών στους ζωολογικούς κήπους όλου του κόσμου - Τι λένε οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας.

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην άμμο

Συναγερμός για τη ζωή στη θάλασσα: Το 17% των ζώων θα εξαφανιστεί έως το 2100

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί, παρουσιάζοντας ένα εφιαλτικό σενάριο που προβλέπει "γενοκτονία" πολλών ειδών που κατοικούν στη θάλασσα, αν δεν μειωθούν οι εκπομπές CO2 μέχρι το τέλος του αιώνα.

Σανταλόξυλο

Σήμα κινδύνου για τον πλανήτη: 600 είδη φυτών έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 250 χρόνια

Ο ρυθμός εξαφάνισης των φυτών είναι υπερδιπλάσιος του ρυθμού εξαφάνισης των ζώων, πουλιών και αμφίβιων, και έως 500 φορές μεγαλύτερος από τον φυσικό ρυθμό που υπήρχε πριν τη βιομηχανική επανάσταση.

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς

Στίγκλιτς: Η κλιματική κρίση είναι ο Γ΄Παγκόσμιος πόλεμος

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος απαντάει σε όσους έχουν αμφιβολίες για το αν μπορούν οι χώρες να αντέξουν την Πράσινη Νέα Συμφωνία για το κλίμα. "Δεν μπορούμε να μην την αντέξουμε. Διακυβεύεται ο πολιτισμός μας" ξεκαθαρίζει.

Φωτό αρχείο: Λιώσιμο παγόβουνου

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να κάνει κατοικήσιμο μεγάλο μέρος της Σιβηρίας

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση εξέτασαν διάφορα κλιματολογικά σενάρια και τις πιθανότητες να ανοίξουν νέες δυνατότητες εγκατάστασης ανθρώπων στη Σιβηρία και ευρύτερα στην Ασιατική Ρωσία.

Νερό από πλαστικά μπουκάλια

Πίνεις νερό από πλαστικό μπουκάλι; "Τρως" περισσότερα από 121.000 σωματίδια τον χρόνο

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο μέσος άνθρωπος τρώει έως 121.000 μικροπλαστικά σωματίδια τον χρόνο και πολύ περισσότερα αν πίνει συνεχώς νερό από πλαστικά μπουκάλια. Το νερό στα πλαστικά μπουκάλια περιέχει περίπου 22 φορές περισσότερα μικροπλαστικά από ό,τι της βρύσης.

Από πορεία διαμαρτυρίας για την περιβαλλοντολογική καταστροφή στο Λίβανο

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: 10 γεγονότα σχετικά με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη 9 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη αναπνέουν μολυσμένο αέρα. Το γεγονός αυτό ευθύνεται για περίπου 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ακολουθούν κάποια σημαντικά γεγονότα σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης του αέρα στον άνθρωπο.

Η Ανακύκλωση με κάνει χαρούμενη, Ινδία

Οι Έλληνες "δεν τσιγκουνεύονται" όσον αφορά το περιβάλλον

«Διατεθειμένοι να πληρώσουν ακριβά, ακόμη και σε περίοδο κρίσης, προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον εμφανίζονται οι καταναλωτές σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Φέτος η Ημέρα εστιάζεται στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Τζο Μπάιντεν

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Το σχέδιο - απάντηση του Μπάιντεν στον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ως απάντηση στην πλήρη απάθεια του Ντόναλντ Τραμπ.

Φωτογραφία αρχείου

WWF: "Αν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, θα καίγονται 40% επιπλέον εκτάσεις"

Ο Σταύρος Μαυρογένης μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για την κλιματική αλλαγή με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η κλιματική αλλαγή φέρνει εξάπλωση ασθενειών

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις και τη διεθνή κοινότητα να δείξουν πολιτική βούληση, καλύτερη συνεργασία, και να καταφέρουν να συγκρατήσουν την άνοδο της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Ρύπανση της ατμόσφαιρας

Κλιματική αλλαγή: 27 Ακαδημίες της Ευρώπης προειδοποιούν - Οι κίνδυνοι για την υγεία και οι ευάλωτες ομάδες

Οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι οι ηλικιωμένοι, οι χρονίως πάσχοντες, τα παιδιά και οι μετανάστες, ενώ οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων είναι πιο εκτεθειμένοι σε υψηλά επίπεδα θερμικού στρες από ό,τι εκείνοι της επαρχίας.

H Aίτνα ξύπνησε

Υπερθέαμα: Η Αίτνα ξύπνησε

ΚΟΣΜΟΣ

Η έκρηξη ξεκίνησε την Πέμπτη και η έντασή της έχει έκτοτε λίγο μειωθεί. Δεν φαίνεται να συνιστά απειλή για τις κατοικημένες περιοχές.

Ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Έναν μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής, πόσο προετοιμασμένοι είμαστε;

Δέκα μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι, κι ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ανέτοιμη απέναντι στον κίνδυνο των δασικών πυρκαγιών.

Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο - έρχεται κλίμα τροπικό

Κλιματική αλλαγή: Η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο - έρχεται κλίμα τροπικό

Παρά τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα που υπογράφηκε το 2015 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) συνεχίζουν να αυξάνονται - Θα έχουμε τροπικό κλίμα σε 20 με 30 χρόνια σύμφωνα με τους επιστήμονες, μιας και η Μεσόγειος θερμαίνεται 20% περισσότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ρύπανση στον ποταμό Τάμεση, Αγγλία

"Πήχτρα" στα αντιβιοτικά πολλά ποτάμια της Γης

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρόβλημα είναι αισθητό από τον Τάμεση και το Δούναβη στην Ευρώπη μέχρι τον Τίγρη στη Μεσοποταμία, αλλά η κατάσταση είναι συγκριτικά ακόμη χειρότερη στα ποτάμια της Αφρικής και της Ασίας που διασχίζουν τις φτωχότερες χώρες.

Ο άγνωστος Κηφισός: Οι πηγές της ζωής και του θανάτου

Ο άγνωστος Κηφισός: Οι πηγές της ζωής και του θανάτου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Από τη μία, με τις πλούσιες πηγές του άρδευε τα χωράφια από την αρχαιότητα προσφέροντας την απαραίτητη τροφή στους κατοίκους, από την άλλη έσπερνε την ελονοσία. Ένας ποταμός που λατρευόταν ως Θεός!

Ινδικός Ωκεανός

Ηφαιστειακό βουνό 800 μέτρων "ξεφύτρωσε" στο βυθό του Ινδικού ωκεανού

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αφρική και στη Μαδαγασκάρη, έχει εμφανιστεί από το "πουθενά" ένα γιγάντιο βουνό ύψους 800 μέτρων και πλάτους πέντε χιλιομέτρων μέσα σε λίγους μόλις μήνες.