Σπάνιοι μπλε δράκοι εμφανίστηκαν σε νησί στο Τέξας

Σπάνιοι μπλε δράκοι εμφανίστηκαν σε νησί στο Τέξας
Μπλε δράκος Padre Island National Seashore

Τι είναι οι μπλε δράκοι που εθεάθησαν σε πάρκο νησιού στις ΗΠΑ και προκάλεσαν έκπληξη στους πάντες, με τους ειδικούς να προειδοποιούν τον κόσμο να μείνει μακριά τους.

Αν νομίζετε ότι δράκοι υπάρχουν μόνο στα βιβλία και στις ταινίες τότε απατάστε, καθώς επισκέπτες στο πάρκο του νησιού Πάντρε στο Τέξας των ΗΠΑ ανακάλυψαν μπλε δράκους. Και μπορεί να μην πετάνε και να μην βγάζουν φωτιές από το στόμα, όπως ίσως περιμένει κάποιος, αλλά είναι ένα “σπάνιο εύρημα”, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ένας 7χρονος ήταν ο μεγάλος τυχερός, καθώς βρήκε τέσσερις δράκους μέσα σε ελάχιστα λεπτά στις 2 Μαΐου ενώ έκανε διακοπές στο νησί με τους γονείς του. Ο πατέρας του μίλησε στο CNN και είπε ότι κάνει διακοπές εκεί για 30 χρόνια και δεν είχε δει ποτέ.

Μπλε δράκος Padre Island National Seashore

 

«Ο μικρός αγαπά τα θαλάσσια πλάσματα και νόμιζε ότι είχε βρει μια μπλε μέδουσα», είπε ο πατέρας. “Αφού το πήρε για παιχνίδι στην παραλία, μου είπε ότι είχε ανακαλύψει ένα νέο είδος!”.

Οι μπλε δράκοι ή glaucus atlanticus όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, είναι μικροσκοπικοί γυμνοσάλιαγκες – συνήθως μόνο 3 εκατοστά μήκος. Μπορούν να βρεθούν στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό ωκεανό, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Oceana.

Αλλά παρόλο που τα πλάσματα αυτά δεν είναι τόσο μεγάλα όσο οι δράκοι, δεν είναι ακίνδυνα. Οι μπλε δράκοι τρώνε πορτογαλικές καραβέλες, οι οποίες μοιάζουν με μεγάλες μέδουσες και αποθηκεύουν τα κνιδοκύτταρα από το θήραμά τους για χρήση στο μέλλον, σύμφωνα με την Oceana. Έτσι, όταν οι άνθρωποι αγγίζουν αυτούς τους μικρούς γυμνοσάλιαγκες, μπορεί να ενεργοποιούν τα κνιδοκύτταρα και να προκαλούν ένα τσίμπημα που μπορεί να βλάψει περισσότερο από αυτό των πορτογαλικών καραβέλων. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είδος μέδουσας θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα είδη θαλάσσιου υδρόζωου.

Μπλε δράκος Padre Island National Seashore

 

“Έτσι, αν δείτε έναν δράκο στο νησί, εκπλαγείτε καθώς είναι ένα σπάνιο εύρημα, αλλά διατηρήστε επίσης την απόσταση σας!” η προειδοποίηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων των ΗΠΑ.

Πρόσφατα, πολλοί επισκέπτες στην ακτή είδαν τους δράκους, δήλωσε εκπρόσωπος του πάρκου στο CNN. Είπε ότι το “φούσκωμα” της θάλασσας μπορεί να ευθύνεται για το ότι μια ομάδα μπλε δράκων ξεβράστηκε στην παραλία. Ωστόσο, στα δύο χρόνια εργασίας της στην περιοχή, η εκπρόσωπος του πάρκου είπε ότι δεν έχει ακούσει κανείς να τους έχει δει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα