100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα: Εκδηλώσεις τιμής σε Χίο και Πάτρα

100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα: Εκδηλώσεις τιμής σε Χίο και Πάτρα

Σε Χίο και Πάτρα θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι δύο εκδηλώσεις για το έργο και την προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου. "Η κληρονομιά του Παπανδρέου δεν περιορίζεται στο ΚΙΝΑΛ, ανήκει σε όλη τη χώρα" ανέφερε στον News 24/7 στους 88,6 ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

“Με δύο εκδηλώσεις, 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής και του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, τιμούμε το όραμα, το έργο και την προσφορά του” ανακοίνωσε νωρίτερα επισήμως το Κίνημα Αλλαγής.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται στη Χίο, τόπο γέννησης του Ανδρέα Παπανδρέου, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 17:30, στο ¨Ομήρειο¨ Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια μέρα, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 6:00 μμ, στην Πάτρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Αίγλη (Veso Mare), το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, διοργανώνει, εκδήλωση με θέμα: «Ανδρέας Παπανδρέου – 100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Η ανακοίνωση των εκδηλώσεων έρχεται μια μέρα μετά τη συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου στη Βούλα, η οποία έγινε μόλις ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε από το εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής προς το συνέδριο που έχει εξαγγείλει για την ενοποίηση της λειτουργίας του, η Φώφη Γεννηματά, για το τέλος Μαρτίου.

Χυτήρης: Η κληρονομιά του Παπανδρέου δεν περιορίζεται στο ΚΙΝΑΛ, ανήκει σε όλη τη χώρα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε ο πρώην υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Χαίρομαι που πολλοί θέλουν να αντιγράψουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που το προσπαθεί. Το είχε επιχειρήσει και ο Κώστας Καραμανλής. Αλλά η μίμηση δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα γιατί δεν έχει αυθεντικότητα. Ο Ανδρέας ήταν αυθεντικός. Όταν υπάρχει ένα μεγάλο μέγεθος είναι δύσκολο μετά να υπάρξει η συνέχεια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έφευγε από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ακόμη και όταν είχε προβλήματα υγείας γιατί δεν ήθελε να ζήσει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Φοβόταν ότι θα μπορούσε να ζήσει ένα πρόωρο τέλος του ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελε να το δει με κανέναν τρόπο. Η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ήταν η μέριμνά του μέχρι το τέλος της ζωής του. Μας είπε του Νίκου Αθανασάκη και μένα να φτιάξουμε την τελευταία του ομιλία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όχι παραπάνω από πέντε λεπτά. Το βράδυ που πήγαμε στο σπίτι του για να τη συζητήσουμε ήταν το βράδυ του θανάτου του. Η γραμμή που μας είχε δώσει ήταν να αναδειχθεί η σημασία της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Η κληρονομιά του Παπανδρέου δεν περιορίζεται στο ΚΙΝΑΛ, ανήκει σε όλη τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα