ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλη η πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα. Νέα από την Κυβέρνηση, την Αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κόμματα, τη Βουλή και τους βουλευτές.

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Η "πιρουέτα" για την ψήφο των αποδήμων ανήκει εξ ολοκλήρου στη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Η όποια νομοθετική παρέμβαση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μην κινδυνεύει στο μέλλον να εκπέσει ως αντισυνταγματική" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στα γκαίνια της οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο Μουσείο Μπενάκη

Μητσοτάκης: Πιστεύουμε σε έναν πολιτισμό, φορέα μιας διπλής ανάπτυξης, οικονομικής και κοινωνικής

Στην τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας των Patrick και Joan Leigh Fermor στην Καρδαμύλη, παρέστη ο πρωθυπουργός. "Όλοι οι Έλληνες χρωστάμε στον Fermor " τόνισε.

Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Είμαστε θεματοφύλακες της ειρήνης αλλά ταυτόχρονα και του αγώνα για την ελευθερία

Όπως είπε στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος, «εκτός από τη μνήμη του Patrick και της Joan Fermor, τιμούμε σήμερα, με αληθινά αισθήματα ευγνωμοσύνης, και τη γενναιόδωρη απόφασή τους ν΄ αφήσουν το σπίτι αυτό στο μουσείο Μπενάκη.

Το υπουργείο Εξωτερικών.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει διαχρονικά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

"Πάγια θέση της Ελλάδας η μη ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών" αναφέρουν πάντως διπλωματικές πηγές σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Από την Λάρισα ξεκίνησε ο Χρυσοχοΐδης την εξόρμηση για την επικοινωνία της νέας αντεγκληματικής πολιτικής

«Θα πάω και από νομό σε νομό, για να επιβλέψω τα επιχειρησιακά σχέδια, τα οποία καταρτίζονται σε κάθε περιοχή. Η Αστυνομία έχει πλέον αποστολή και θα την τιμά» τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: Δεν καλούμε κανένα οικονομικό μετανάστη να έλθει στη χώρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως τα τέλη του 2020 θα έχουν επιστρέψει στην Τουρκία 10.000 που δεν δικαιούνται διεθνή προστασία, είπε, σημειώνοντας ότι στα 4 προηγούμενα χρόνια έγιναν μόλις 1.800 επιστροφές. "Δεν θα μειωθούν το αφορολόγητο, ούτε οι συντάξεις".

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Παυλόπουλος: Η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης απαιτεί την ανεξαρτησία της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης τη διάταξη του άρθρου 87 παρ. 2 του Συντάγματος, από την οποίαν συνάγεται το χρέος του δικαστή να δικάζει κατ΄ ουσίαν υποκείμενος μόνο στο Σύνταγμα και τους νόμους.

O Αλέξης Γεωργούλης μάς εξηγεί το ευρωπαϊκό του όραμα

O Αλέξης Γεωργούλης μάς εξηγεί το ευρωπαϊκό του όραμα

Ο Αλέξης Γεωργούλης υποδέχθηκε το News 24/7 στο γραφείο του στις Βρυξέλλες και δεν δίστασε να μιλήσει τόσο για τις πολιτικές του αποφάσεις, όσο και για τα καλλιτεχνικά του πλάνα. Η συμβουλή της μητέρας του, οι δράσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και πώς σχολιάζει την κακόβουλη κριτική που δέχθηκε για τις αναρτήσεις του στα social media και τις επισκέψεις που διοργανώνει.

Ινστιτούτο ΕΝΑ: Έτσι θα είναι το ψηφιακό κόμμα του μέλλοντος

Ινστιτούτο ΕΝΑ: Έτσι θα είναι το ψηφιακό κόμμα του μέλλοντος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποια τα προβλήματα που ανακύπτουν για τα πολιτικά κόμματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών μεθόδων; Ποια είναι η κατεύθυνση των αλλαγών σε διάφορα πολιτικά εγχειρήματα υπό την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού;

Στηβ Βρανάκης: Από την ξενιτιά, στην κορυφή της Google και στο re-branding της Ελλάδας

Στηβ Βρανάκης: Από την ξενιτιά, στην κορυφή της Google και στο re-branding της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγαλωμένος στο Βανκούβερ του Καναδά από μετανάστες γονείς ο νέος επικεφαλής δημιουργικού της ελληνικής κυβέρνησης τονίζει πάντα τον κοινωνικό αντίκτυπο όσων κάνει, αφού δεν ξεχνάει από πού ξεκίνησε. Η καριέρα, η φιλοσοφία του και τα μεγάλα project.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκλιση υπό προϋποθέσεις με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη ψήφο αποδήμων

"Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων, θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία" αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτό αρχείου: Από την συνεδρίαση της διακομματικής για την ψήφο των αποδήμων

Ψήφος αποδήμων: Τι προτείνει το ΥΠΕΣ στα κόμματα - Αποδεκτοί όροι του ΚΚΕ- Συνδυασμός κάλπης και επιστολικής

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανά η διακομματική. Η κυβέρνηση αποδέχεται το όριο 30 ετών διαμονής στο εξωτερικό και αναδρομικά, καθώς και τον όρο ελληνικού ΑΦΜ. Προτείνει οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στα προξενεία και στις απομακρυσμένες περιοχές με επιστολική.

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. 

Μητσοτάκης: Πίσω από εφήμερες αποφάσεις υπάρχει συνέχεια στην αμερικανική πολιτική

Λανθασμένη χαρακτήρισε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας πάντως ότι δεν αλλάζει κάτι στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Χαρακτήρισε εσωτερικό ζήτημα της “Βόρειας Μακεδονίας” τα σενάρια παραίτησης Ζάεφ. Ικανοποίηση για κυρώσεις σε Τουρκία για Κύπρο. Σχέδιο Β για το προσφυγικό ως εναλλακτική και μέσο πίεσης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Κυμπουρόπουλος: Υπέρ της εφαρμογής κάθε θεραπείας για το μικρό Παναγιώτη - Ραφαήλ. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι θεράποντες γιατροί

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, που πάσχει από την ίδια ασθένεια, τονίζει ότι οδηγός του είναι πάντοτε η άρτια επιστημονική τεκμηρίωση και πως η ιατρική φροντίδα και η φαρμακευτική κάλυψη οφείλουν να είναι αρωγοί όλων των ανθρώπων, ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνονται με σύνεση και βασιζόμενα σε επιστημονικά δεδομένα.

Γερουλάνος: Αν ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, φυσικά με ενδιαφέρει

Γερουλάνος: Αν ανοίξει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, φυσικά με ενδιαφέρει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε στον Σωτήρη Γεωργίου στον Sport24 Radio 103,3 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ, την πιθανότητα να διεκδικήσει την ηγεσία του και γιατί υποστήριξει ότι η σοσιαλιστική πολιτική είναι αναγκαία στην Ελλάδα

Κυρώσεις στην Τουρκία για Συρία - Κύπρο και plan B για το προσφυγικό ζητά από ΕΕ ο Μητσοτάκης

Κυρώσεις στην Τουρκία για Συρία - Κύπρο και plan B για το προσφυγικό ζητά από ΕΕ ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και με συνέντευξη του στο Politico καλεί την Ευρώπη να πάρει καθαρή θέση απέναντι στην Τουρκία. Τι είπε στο δείπνο των ηγετών. Η Ελλάδα υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με Βόρεια Μακεδονία- Αλβανία υπό όρους.

Καρέ από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα

Σε 7.600 ανήλθαν οι εγγραφές στον iΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, καθώς από τις εκλογές έως την έναρξη της καμπάνιας είχαν εγγραφεί ακόμα 5.500 νέα μέλη. Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη αρχές της εβδομάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Ζ.Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΜΠ. ΤΖΟΝΣΟΝ
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Παγουλάτος στο Νews 24/7 για Brexit: Η συμφωνία, οι υποχωρήσεις και το τέλος μιας αρχής;

Η συμφωνία ΕΕ - ΗΒ είναι γεγονός και πλέον ο Τζόνσον καλείται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την έγκρισή της. Θα το πετύχει; Ο Γιώργος Παγουλάτος Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ αναλύει τα γεγονότα.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Οι αδυναμίες της Ευρώπης και οι τέσσερις αλληλένδετες προκλήσεις

Η ανεπαρκής διαχείριση των κρίσεων "ενίσχυσε τις δυνάμεις της ακροδεξιάς στην κοινωνία: τις δυνάμεις του εθνικισμού, του ρατσισμού και του ευρωσκεπτικισμού" ανέφερε στην παρέμβασή του στο φόρουμ "Friends of Europe" στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτό αρχείου: Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES.

Τσίπρας: Να εφαρμοστούν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο

Στα θέματα του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, στη μη έναρξη των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και στην τουρκική δραστηριότητα στην Αν. Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την παρέμβαση του στη Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Σοσιαλιστών.

Σύνοδος Κορυφής των κρατών-μελών της ΕυρωπαΪκής Ένωσης,Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

"Plan B" για το προσφυγικό ζητά ο Μητσοτάκης

Τι αφορά το Plan B για το προσφυγικό που ζήτησε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής σε περίπτωση που η προσφυγική κρίση εξελιχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τι είπε για παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ένταξη Βόρειας Μακεδονίας- Αλβανίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

Παυλόπουλος: Ανάγκη να σεβαστεί η Τουρκία το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

"Εάν χρειασθεί, θα επιβάλλουμε στην πράξη τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας μάλιστα και τη στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση" διεμήνυσε προς την Τουρκία ο ΠτΔ.

Η Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για Τουρκία: Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων από την ΕΕ

Από τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη με το προσφυγικό - μεταναστευτικό και πως η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Μητσοτάκης: Καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία για το Brexit, να τη δούμε πρώτα

Μητσοτάκης: Καλή είδηση ότι έχουμε συμφωνία για το Brexit, να τη δούμε πρώτα

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη συμφωνία για το Brexit, ενώ έστειλε και μήνυμα εν όψει της συζήτησης για Τουρκία τονίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση της Novartis στον Άρειο Πάγο

Novartis: Στον Άρειο Πάγο ο Νικ. Μανιαδάκης

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας, που μετατράπηκε σε κατηγορούμενος, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Γιούνκερ: Αστειότητες τα περί αιτήματος στον Τσίπρα για λύση του ονοματολογικού από το 2015

Πώς αντέδρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν άκουσε ότι στην Ελλάδα αναφέρεται ότι είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να λύσει το ονοματολογικό της Βόρειας Μακεδονίας από το 2015.

Ντόναλντ Τραμπ

Στριμωγμένος στη γωνία ο Τραμπ-Τον απομονώνουν και οι Ρεπουμπλικάνοι

Τις πιο δύσκολες ώρες της προεδρικής θητείας του περνάει ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος δείχνει να απομονώνεται από το ίδιο του κόμμα του. Μεγάλος εκνευρισμός του προέδρου σε κλειστή συνάντηση με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς και νέο ξέσπασμα στο twitter.