Αδιάβαστος ο Χρυσοχοΐδης: Κατήγγειλε συμφέροντα, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι

Αδιάβαστος ο Χρυσοχοΐδης: Κατήγγειλε συμφέροντα, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι

Στοχοποίηση του Τύπου από τον Μ. Χρυσοχοΐδη στη Βουλή. Μίλησε για συμφέροντα, χωρίς να πει ονόματα. "Δεν ξέρω, αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία"

Σε καταγγελίες για την ύπαρξη εκβιαστών, χωρίς όμως αναφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα, αλλά χωρίς να κατονομάζει έκανε λόγο για "εκβιαστές, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν υπεργολαβίες".

"Υπάρχει η κατηγορία των εκβιαστών. Στους οποίους εγώ δεν υποχώρησα και ούτε πρόκειται να υποχωρήσω. Και ούτε πρόκειται να δεχθώ εκβιασμούς. Από διάφορους, οι οποίοι κυκλοφορούν στα διάφορα γραφεία εφημερίδων δίνοντας δήθεν καταγγελίες, προσπαθώντας να εκβιάσουν για να πάρουν υπεργολαβίες και να πάρουνε μίζες. Αυτό συμβαίνει.

Και αναρωτιέμαι πραγματικά μετά από τέτοια δημοσιεύματα, αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο. Και προκαλώ οποιονδήποτε. Και δεν θα αφήσω καμία πέτρα που να μην σηκώσω. Προκαλώ οποιονδήποτε αν έχει την παραμικρή καταγγελία, την παραμικρή, όχι απόδειξη, αλλά ένδειξη, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στους εισαγγελείς, στη Βουλή, ερωτήσεις οπουδήποτε θέλουν. Αλλά εδώ. Όχι με βρώμικα έντυπα και βρώμικες επιθέσεις. Δεν θα υποχωρήσω στους εκβιαστές και θα τους καταγγείλω σε λίγο και δημόσια αν χρειαστεί. Έδειξα πραγματικά και προσπάθησα να επιδείξω αξιοπρέπεια και ευγένεια απέναντι σε κάποιους, αλλά δεν θα συνεχίσω αυτό αν συνεχίσουν οι βρώμικοι εκβιαστές να ασκούν τέτοιου είδους συμπεριφορές", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποιώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο ότι ο υπουργός, ο οποίος, όπως είχε παραδεχθεί δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο, προχώρησε στις καταγγελίες χωρίς να γνωρίζει ποια συμφέροντα κατηγορεί.

Υπαινίχθηκε μάλιστα ότι "κάποιοι πληρώνουν" για αυτά τα δημοσιεύματα, χωρίς και πάλι να πει κάποιο όνομα.

"Το έργο του υπουργείου Υποδομών ενοχλεί φυλλάδες της διαπλοκής. Συστηματικά έχω γίνει στόχος ακροδεξιού βρώμικου εντύπου το οποίο δεν ξέρω -αλλά θα μάθω και θα ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό- τι ακριβώς συμφέροντα υπηρετεί. Επαναλαμβάνω, άνομα και βρώμικα συμφέροντα και επαναλαμβάνω να τους χαίρονται αυτοί που τους πληρώνουν", είπε από το βήμα της Βουλής.

Η εφημερίδα "Δημοκρατία", η οποία θεώρησε ότι με τα λόγια του ο υπουργός τη "φωτογράφισε", ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή και τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Αρχιεπισκοπής, που προορίζεται για τα συσσίτια των απόρων και των αστέγων.

"Αποτελεί τιμή για τη δημοκρατία μας η επίθεση του εκπροσώπου ενός κόμματος, το οποίοι δημιούργησε τη διαπλοκή και στη συνέχεια έγινε ο απόλυτος υπηρέτης της. Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση στα ουσιαστικά ζητήματα που τίθενται, κατέφυγε σε ύβρεις υποστηριζόμενος από τους γνωστούς κλακαδόρους του παρελθόντος. Δυστυχώς, γι' αυτόν και τους προστάτες του, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι κάτι περισσότερο από ορατά στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων. Άλλωστε η εξαφάνιση του κόμματός του, κάθε άλλο παρά τον επιβεβαιώνει. Εν τέλει, η σφοδρότητα των αντιδράσεων του κ. Χρυσοχοΐδη αποκαλύπτει το μέγεθος της ενοχής του" αναφέρει στο σημείωμά του ο εκδότης της εφημερίδας.

SHARE:

24Media Network