Αλέξης Τσίπρας: Στο Ζάππειο με σύνθημα “δημοκρατικής αντεπίθεσης”

Αλέξης Τσίπρας: Στο Ζάππειο με σύνθημα “δημοκρατικής αντεπίθεσης”
Στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Στην προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί ο πρόεδρος του στην σημερινή συνέντευξη τύπου. Ανοιχτό παραμένει για την αξιωματική αντιπολίτευση το "Σκάνδαλο των Υποκλοπών"

«Δημοκρατική αντεπίθεση» τον όρο αυτό αναμένεται – μεταξύ άλλων- να χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι στο Ζάππειο προκειμένου να παρουσιάσει τον «σχεδιασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της προεκλογικής περιόδου». Η δημόσια τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα δεν γίνεται προφανώς τυχαία. Πραγματοποιείται μόλις μερικές μέρες μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Κυριάκο Μητοτάκη στην Βουλή και στην συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε και αμέσως πριν των 3 μεγάλων συγκεντρώσεων στις οποίες θα μιλήσει.

Οι υποκλοπές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην σημερινή συνέντευξή τύπου αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα των υποκλοπών. Ιδίως μετά τα ερωτήματα που μένουν μετέωρα μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στην Βουλή. Κυρίως αυτά που αφορούν την σύνδεση του ζητήματος των υποκλοπών με τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 15 δις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση την τελευταία διετία. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει κλείσει για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία και αναμένεται να συνεχίσει τις προσπάθειες της για την ανάδειξη του Σκανδάλου. Η διατήρηση της «δεδηλωμένης» από την κυβέρνηση με την θετική ψήφο των 156 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποδίδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως στην προεκλογική συγκυρία αλλά και στο ότι αποτιμά πως η κοινοβουλευτικής ομάδα της Ν.Δ βρίσκεται σε καθεστώς «επισύνδεσεις». Ως εκ τούτου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εκτιμά πως από εκεί μπορούν να προκύψουν αντιστάσεις στις παρακρατικές πρακτικές που αποδίδει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με βάση αυτά ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στον τρόπο που εφεξής θα αντιμετωπίζει το ζήτημα μετά την κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας. Αξίζει πάντως να θυμίσουμε ότι στην πρόσφατη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε μεταξύ άλλων επισημάνει ότι «η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών. Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί».

Η αφίσσα του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Περιστέρι

Συγκεντρώσεις

Όπως προαναφέραμε με την σημερινή συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει ένα «μπαράζ» δημοσιων εμφανίσεων σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Η συγκέντρωση της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 18.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» ενώ οι επόμενες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου.

Αυτά ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ αισιοδοξούν όλο και περισσότερο όσο η χώρα πλησιάζει στις κάλπες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του «παρατηρούμε στις δημοσκοπήσεις τη Νέα Δημοκρατία να «πέφτει» αρκετά γρήγορα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανεβαίνει σταθερά -και αυτό είναι σημαντικό-, αλλά όχι όσο γρήγορα απαιτούν οι συνθήκες. Και αυτό είναι η πρόκληση για να γίνουμε πιο εξωστρεφείς, πιο αποτελεσματικοί, πιο συγκεκριμένοι. Να παρουσιάσουμε τα ψηφοδέλτιά μας και την ομάδα κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς». Τόνισε μάλιστα πως «η ακριβέστερη δημοσκόπηση είναι οι εκλογές. Γιατί στις εκλογές δεν υπάρχουν διαβαθμισμένα ερωτήματα όπως στις δημοσκοπήσεις, αλλά τίθεται το εξής κρίσιμο για το μέλλον των πολιτών δίλημμα: Δημοκρατία ή ολιγαρχία; Κράτος ή παρακράτος;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα