Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ακάρ: Αυθαίρετες ερμηνείες της Τουρκίας

Απάντηση ΥΠΕΞ στον Ακάρ: Αυθαίρετες ερμηνείες της Τουρκίας
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών Eurokinissi

Το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Χουλουσί Ακάρ και έκανε λόγο για αυθαίρετες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ που έκαναν λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς μίλησε για αυθαίρετες ερμηνείες της Αγκυρας για το διεθνές δίκαιο.

Αναλυτικά, τόνισε πως “εφόσον η Τουρκία δηλώνει ότι σέβεται την καλή γειτονία, ας μάθει να σέβεται και το διεθνές δίκαιο όπως αυτό ισχύει και όχι όπως εκείνη αυθαίρετα το ερμηνεύει. H Τουρκία οφείλει να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, αφιστάμενη από συνεχείς αδιέξοδες προκλήσεις.

H έγερση ανάλογων ζητημάτων από την τουρκική πλευρά, τη στιγμή μάλιστα που απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που μια κυρίαρχη χώρα ασκήσει ένα νόμιμο και κυριαρχικό δικαίωμα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο, δεν ανταποκρίνεται στο επίπεδο σχέσεων που η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή χώρα, επιθυμεί να καλλιεργήσει με όλες τις γειτονικές της χώρες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version