Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τις αποφάσεις του Δικαστηρίου του Στρασβούργου
Συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τον Γιάννη Αλαφούζο την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Θα κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή σε 10 ημέρες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε "πολιτική σχιζοφρένεια" και "καραγκιοζιλίκι" τη στάση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σε απόσυρση της τροπολογίας για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προχώρησε η κυβέρνηση έπειτα από τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ και την αρνητική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δηλώνοντας ότι με την απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην έκκληση των ΑΝΕΛ να τους δοθεί χρόνος μιας εβδομάδας ή δέκα ημερών για να ενημερωθούν καλύτερα. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η ρύθμιση θα επανέλθει σε λίγες ημέρες με άλλο νομοσχέδιο και κάλεσε τα κόμματα να τη στηρίξουν.

Ο κ. Κοντονής άσκησε οξύτατη κριτική στη ΝΔ και της Δημοκρατική Συμπαράταξη που ανακοίνωσαν ότι εφεξής θα τάσσονται ενάντια τις ρυθμίσεις που δεν  συγκεντρώνουν την κυβερνητική πλειοψηφία, άσχετα με το αν συμφωνούν ή όχι με αυτές. Μάλιστα, αποκάλεσε αυτή τη στάση «καραγκιοζιλίκι», «σχιζοφρένεια» και «πολιτικό διπολισμό». «Είναι πολιτική σχιζοφρένεια να λέτε συμφωνούμε αλλά δεν ψηφίζουμε» είπε και καταλόγισε ανευθυνότητα στην αντιπολίτευση.

Συνωμοσιολογία τα περί σωματείων της Θράκης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αντέκρουσε, όμως, και τους ισχυρισμούς βουλευτών που υποστήριξαν ότι με την αποσυρθείσα τροπολογία αναγνωρίζονται σωματεία όπως η Τουρκική Ένωση Ξάνθης. «Μην προσφέρετε κακές υπηρεσίες στη χώρα ανοίγοντας θέματα εκεί που δεν υπάρχουν» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές και υπογράμμισε ότι με την τροπολογία εγκαθιδρύεται απλώς ένα δικαίωμα επανεξέτασης στα ελληνικά δικαστήρια και τίποτα περισσότερο. «Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν κυρίαρχα. Η χώρα θα πρέπει να είναι συνεπής στις διεθνείς υποχρεώσεις της και να σέβεται τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε, όμως, και σφοδρή επίθεση στους χρυσαυγίτες βουλευτές καταλογίζοντάς τους «φασιστικό παραλήρημα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα