Αρχή για ξέπλυμα χρήματος: Στο αρχείο η υπόθεση του Νίκου Παππά

Αρχή για ξέπλυμα χρήματος: Στο αρχείο η υπόθεση του Νίκου Παππά
Νίκος Παππάς Nick Paleologos / SOOC

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του Νίκου Παππά για ξέπλυμα χρήματος καθώς δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για δωροληψία του πρώην υπουργού.

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, ύστερα από απόφαση της Αρχής για ξέπλυμα χρήματος.

Η έρευνα της Αρχής για ενδεχόμενη δωροληψία του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Νίκου Πάππα είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το κανάλι που ήθελε να ανοίξει ο επιχειρηματίας Βλαδίμηρος Καλογριτσας ο οποίος συμμετείχε στην αρχική φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ που κατά τον Χρήστο Καλογρίτσα έλαβε από τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο CCC της οικογένειας Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του κ. Ν. Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα, το ποσό, όταν αποκλείστηκε από την διαγωνιστική διαδικασία δόθηκε για την έκδοση εφημερίδας.

Ωστόσο τίποτε από τις καταγγελίες αυτές δεν προέκυψε από τον ενδελεχή έλεγχο της Αρχής.

Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς δεν εντοπίστηκε στοιχείο για δωροληψία του πρώην υπουργού αλλά ούτε και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από την πλευρά του κατασκευαστικού κολοσσού και των ιδιοκτητών του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα