Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλο αποφάσισε η βουλή

Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Ταμήλο αποφάσισε η βουλή
SOOC

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Ταμήλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της βουλής. Διαβάστε ποιες υποθέσεις τον βαραίνουν

Τις τέσσερις από τις πέντε αιτήσεις για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου ενέκρινε η Βουλή, ενώ απέρριψε την αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή.

Η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του Μ. Ταμήλου, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που του είχε ασκήσει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα Γ. Οικονόμου, ύστερα από ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία συμμετείχαν κι οι δύο, όπου είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση και αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του Μ. Ταμήλου για την συγκεκριμένη υπόθεση απορρίφθηκε με 151 ψήφους κατά, 4 υπέρ, 8 παρών και 2 λευκά.

Από τις τέσσερις υποθέσεις του Μ. Ταμήλου που εγκρίθηκαν, οι δύο αφορούσαν τη θητεία του ως Δημάρχου Τρικκαίων και οι άλλες δύο την επιχείρηση στην οποία ήταν συνέταιρος. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του για τις υποθέσεις αυτές. Τα αποτελέσματα για κάθε υπόθεση ήταν:

α) 153 ναι, 9 όχι, 3 παρών

β) 151 ναι, 9 όχι, 4 παρών, 1 λευκό

γ) 150 ναι, 9 όχι 3 παρών, 3 λευκά

δ) 152 ναι, 8 όχι, 3 παρών, 2 λευκά

Την ίδια ώρα η Βουλή είπε "όχι" στην άρση της ασυλίας του βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή, που είχε κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

SHARE:

24Media Network