Αυστηρό μήνυμα Παππά στα κανάλια για προστασία των θέσεων εργασίας

Αυστηρό μήνυμα Παππά στα κανάλια για προστασία των θέσεων εργασίας
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος προβλέπει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό άρα 2.800 συνολικά. Απεκάλυψε ότι οι 7 άδειες που πρότεινε το ΕΣΡ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για θεματικές άδειες

Σαφή προειδοποίηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να σεβαστούν την νομοθεσία που προβλέπει κατώτατο όριο 400 εργαζόμενων ανά σταθμό απέστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενόψει του νέο διαγωνισμού για τη δημοπράτηση 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας βάσει της σχετικής γνωμοδότησης του ΕΣΡ. 

«Στέλνω μήνυμα σε αυτούς που χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα και έχουν αρχίσει τις απολύσεις σε Star και ΣΚΑΙ » είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Να ετοιμάζονται για business plan με προσλήψεις» διεμύνησε απευθυνόμενος στα κανάλια και υπενθύμισε ότι ο νόμος προβλέπει πως απαιτούνται τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας για κάθε σταθμό που θα διεκδικήσει άδεια εθνικής εμβέλειας.  «Οι εργαζόμενοι στα κανάλια θα είναι 2.800 όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία» πρόσθεσε ο κ. Παππάς. Εξαπέλυσε, όμως, και σκλήρη επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ίδιο θέμα. «Ας μην ποντάρουν στη βοήθεια τη δική σας» ανέφερε ο υπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Ο κ. Παππάς σχολίασε, όμως, και τη χθεσινή γνωμοδότηση του ΕΣΡ για τον καθορισμό 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας επισημαίνοντας ότι πλέον υπάρχει πολύ λίγος χώρος για θεματικές άδειες. «Ο αριθμός 7 αφήνει πάρα πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής. Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε και επίθεση στην αντιπολίτευση για τη στάση της λέγοντας ότι η απόφαση του ΕΣΡ καταρρίπτει «τις ανοησίες» για απεριόριστο αριθμό αδειών. Άσκησε μάλιστα κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το θέμα. «Θα ζητήσετε συγνώμη για αυτά που λέγατε για απεριόριστο αριθμό;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο.

Λοβέρδος: θα ακυρωθεί και ο επόμενος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Στον αντίποδα ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στον κ. Παππά ότι κατέθεσε «αντισυνταγματική τροπολογία» για την εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων σε υψηλή (HD) και τυπική ευκρίνεια μέχρι το 2021 και προειδοποίησε ότι και ο επόμενος διαγωνισμός που θα διενεργηθεί από το ΕΣΡ θα ακυρωθεί από τη δικαιοσύνη. Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Παππά ότι ήθελε να κάνει την Ελλάδα “Βενεζουέλα και Βόρεια Κορέα”.

Ν. Παππάς: η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται για την ουσία της υπόθεσης του Noor 1

O υπουργός ψηφιακής πολιτικής ήρθε όμως σε αντιπαράθεση με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και για την υπόθεση Καμμένου – Noor 1.  «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε τη μεταφορά. Αυτό είναι το μείζον» είπε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο Noor 1. 

Είχε προηγηθεί ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου για την ανάγκη διερεύνηση της εμπλοκής του αξιωματικού του λιμενικού σώματος Π. Χριστοφορίδη στην υπόθεση. Ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε ότι ο λιμενικός επιχείρησε να επηρεάσει τον ισοβίτη, Μάκη Γιαννουσάκη, σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Κάλεσε, μάλιστα, τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό να κινήσει πειθαρχική διαδικασία εναντίον του υπαλλήλου. «Έχουμε παρανομία. Ποιος σας κρατάει κύριε υπουργέ να προχωρήσετε την πειθαρχική διαδικασία σε προκαταρκτικό επίπεδο;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαθεοδώρου και καταλόγισε αδράνεια στο υπουργείο. 

Απαντώντας ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη ότι στοιχεία ζητηθούν για τον λιμενικό. Σημείωσε επίσης ότι αν προκύψει η αναγκαιότητα για πειθαρχικό έλεγχο τότε θα διαταχθεί να ελεγχθεί άμεσα ο λιμενικός. Αποκάλυψε όμως ότι το υπουργείο Ναυτιλίας δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ΕΔΕ γιατί η υπόθεση ερευνάται ήδη από τον εισαγγελέα εφετών αλλά και γιατί κάτι τέτοιο «θα απαιτούσε πολύ χρόνο». Εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλογίζοντάς της ότι επικεντρώνεται σε αυτή την υπόθεση για να αποπροσανατολίσει από την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, από τα σκάνδαλα του Ερρίκος Ντυνάν και της Novartis αλλά και από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς το ΠΑΣΟΚ. 

Οι αναφορές του κ. Σαντορινιού εξόργισαν τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου. «Θρασίμι ! Άντε να πας στο βούρκο σου που θα μας υποδείξεις τι θα ρωτάμε» είπε ο βουλευτής απευθυνόμενος στον κ. Σαντορινιό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα