Τσίπρας και Νταβούτογλου μοίρασαν λουλούδια σε γυναίκες δημοσιογράφους

Τσίπρας και Νταβούτογλου μοίρασαν λουλούδια σε γυναίκες δημοσιογράφους
Andrea Bonetti

Λουλούδια στις γυναίκες δημοσιογράφους από τον Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια χώρα που ο Τύπος φιμώνεται...

Σε μία χώρα όπου καταπατάται η ελευθερία του Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αποφάσισαν να μοιράσουν λουλούδια σε γυναίκες δημοσιογράφους ένεκα της ημέρας.

Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες πλησίασαν τις γυναίκες δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το κτίριο που επρόκειτο να συναντηθούν οι δύο άνδρες και τους πρόσφεραν λουλούδια.

Andrea Bonetti

Andrea Bonetti

Andrea Bonetti

Όλα αυτά σε μια χώρα που φιμώνει τους δημοσιογράφους και καταπατά την ελευθερία του Τύπου με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπόθεση της εφημερίδας Zaman. Η Τουρκία αποφάσισε να τη θέσει υπό κυβερνητική επιτροπεία . Υπενθυμίζεται ότι ένα δικαστήριο διόρισε έναν διαχειριστή για να διευθύνει την εφημερίδα Zaman, την αγγλόφωνη Today’s Zaman και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan, που συνδέονται με τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει πως σχεδιάζει πραξικόπημα εναντίον του.

Διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις ενώ οι αστυνομικοί έριξαν άφθονα δακρυγόνα στο πλήθος που φώναζε “Ο ελεύθερος Τύπος δεν θα φιμωθεί”.

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων και ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταδίκασαν την κατάληψη της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί απόδειξη πως η τουρκική κυβέρνηση φιμώνει τους διαφωνούντες.

Κατά τα άλλα τα λουλούδια έλειπαν..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα