Χαρίτσης: Όχι μικροκομματικά παιχνίδια την ώρα της ευθύνης

Ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απαντά στη ΝΔ, σημειώνοντας πως στο κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης "ζουν σε δική τους, εικονική πραγματικότητα"

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ζουν μάλλον σε μία δική τους, εικονική πραγματικότητα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η σπουδή τους να εμφανίσουν ως επιτυχία τους τη θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για οικονομική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους».

Αυτό υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης, Χαρίτσης και προσθέτει:

ADVERTISING

«Τα γεγονότα ωστόσο, τους διαψεύδουν κατηγορηματικά. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή της κρίσης με τον κ. Γιουνκέρ, ζητώντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, βρίσκεται όλες αυτές τις ημέρες σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια επίτροπο, Κορίνα Κρέτσου και με επιστολή του από την 25η Ιουλίου ζήτησε να ενεργοποιηθεί γρήγορα το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ και να εξασφαλισθεί πρόσθετη ενίσχυση για τις πληγείσες περιοχές από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, με την κυρία Κρέτσου να απαντά θετικά την ίδια ημέρα (επισυνάπτονται οι επιστολές)».

«Είναι αυτές οι άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κινητοποίησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως άλλωστε επισημαίνει και η κα. Κρέτσου σε επίσημη δήλωσή της την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Παρόλα αυτά, η ΝΔ επέλεξε την ίδια μέρα να βγάλει επίσημη ανακοίνωση συγχαίροντας τον εαυτό της για τη θετική ανταπόκριση της Επιτροπής. Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της στιγμής και μη θέλοντας να εμπλακούμε στην προσφιλή για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μικροπολιτική αντιπαράθεση, δεν απαντήσαμε. Σήμερα όμως ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε εμφατικά στους ίδιους ανυπόστατους ισχυρισμούς και την κυνική διασπορά fake news. Είναι λοιπόν χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν από όλους μας ευθύνη και σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μικροκομματικές κινήσεις εντυπωσιασμού σαν και αυτές που επιδίδονται η ΝΔ και ο αρχηγός της» καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

SHARE:

24Media Network