Χατζηδάκης: Ταξιδεύουμε με 10 μποφόρ αλλά θα φτάσουμε στο λιμάνι

Το πλαίσιο πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης . Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Το πλαίσιο πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης . Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόφαση στο Eurogroup, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης

"Την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε λύση", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στο ολονύκτιο θρίλερ της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η μη λήψη αποφάσεως θα επηρεάσει σίγουρα και την ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ορίστηκε νέο Eurogroup και υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει απόφαση στο χθεσινό Eurogroup.

"Ήταν ένα ενδεχόμενο... γνωρίζαμε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ", δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014-2020, τόνισε ότι "για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οπότε αν υπάρχουν περικοπές στο ΕΣΠΑ, τότε αλλάζουν τα δεδομένα".

"Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι "το πλοίο της Ελλάδας ταξιδεύει με 10 μποφόρ, αλλά θα φτάσουμε στο λιμάνι".

"Με τα τελευταία μέτρα που πήραμε, κάναμε και το τελευταίο βήμα, δημιουργώντας τις σταθερές βάσεις για ανάπτυξη, ανακεφαλαιοποίηση και ανάκτηση της εμπιστοσύνης", κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι "έχουμε ήδη διανύσει τα 2/3 της διαδρομής και με τα μέτρα που ψηφίστηκαν θα διανύσουμε και το υπόλοιπο 1/3".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Eurogroup: Ολονύχτιο θρίλερ χωρίς τελική συμφωνία για την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network